Wat mag er zeker niet ontbreken in je strandtas?


Gezin
17/05/2021
Vandaag ga je met de kids naar het strand! Met deze checklist heb je alles mee wat je nodig hebt voor een ontspannen dagje aan het strand.

Vandaag neem je je kinderen mee naar het strand! Om te voorkomen dat deze gedroomde namiddag uitdraait in een nachtmerrie, zijn er een aantal dingen die je vooral niet moet vergeten. Ontdek onze checklist met alle onmisbaarheden voor een dagje op het strand met je gezin.

In je strandtas: alle must haves voor op het strand

Voorzie een boodschappenmand of een katoenen tas die ruim genoeg is voor alles wat je nodig hebt, voor jezelf en de kinderen!

 1. Zonnecrème is het eerste wat je in je strandtas stopt! Zorg ervoor dat je zonnecrème met de juiste beschermingsfactor mee hebt en test hem van tevoren op iedereen uit, zodat niemand een allergische reactie krijgt ... Anders draait je dagje aan het strand al snel uit in een nachtmerrie.
 2. Strandlakens: één per persoon, om op het zand uit te spreiden zodat je languit in de zon kunt gaan liggen, maar ook om je af te drogen na het zwemmen.
 3. Gekoelde frisdranken: bewaar ze in een koelbox, vooral als er heel warm weer voorspeld wordt!
 4. Natuurazijn: waarom zou je azijn meenemen in je strandtas? Omdat je in zee of op het strand eventueel in aanraking kunt komen met kwallen en je in dat geval met azijn de huid kunt behandelen om de pijn te verzachten!
 5. Plastic emmertjes en schepjes: daarmee kunnen de kinderen mooie zandkastelen bouwen terwijl jij rustig ligt te zonnen.
 6. Zwembanden en opblaasbare armbandjes: het voordeel van deze accessoires? Als je ze leeg laat lopen, krijg je ze makkelijk in je strandtas!
 7. Zonnebrillen: niet alleen je huid moet tegen de zon worden beschermd. Breng ook hoeden en T-shirts mee om iedereen te beschermen tegen de uv-stralen. Zo hoef je tenminste niet elk halfuur achter de kinderen aan te lopen om ze weer met zonnecrème in te smeren!
 8. Vieruurtjes: van het opboksen tegen de golven krijg je sneller honger! Breng daarom ook iets te eten mee. Fruit is een uitstekend idee, want het bevat veel water. Het is lekker en verfrissend tegelijk.
 9. Een boek of magazine: en voor de kinderen denk je aan een kleurboek en enkele kleurpotloden.
 10. Talkpoeder: als je kleine kinderen hebt stop je ook talkpoeder in je strandtas: dat helpt om hardnekkige zandkorrels te verwijderen zonder hard met een handdoek te moeten wrijven over de gevoelige huid van je kinderen.
 11. Een groot laken of tafellaken: perfect voor een picknick, maar ook om op te gaan liggen wanneer de badhanddoeken allemaal nat zijn.
 12. Een parasol: het wordt afgeraden om je huid op de heetste uren van de dag aan de zon bloot te stellen. Daarom zorg je best voor een schaduwplekje, vooral om de allerkleinsten te beschermen.
 13. Tampons: gooi enkele Tampax Compak Pearl in je strandtas, zodat je ook als je ongesteld wordt kunt gaan zwemmen. En vergeet ook je Always Dailies Singles to go inlegkruisjes niet, want die zijn ultra discreet en praktisch om te transporteren in hun individuele verpakking. Daarmee voel je je de hele dag lang lekker fris!

En jij, wat neem jij altijd mee in je strandtas?