Zomerfeest op school : onze spelideeën voor een geslaagd feest


Gezin
22/06/2023

Zomerfeest op school : onze spelideeën voor een geslaagd feest 

De zomer komt eraan en de vakantie nadert, het is bijna tijd voor het zomerfeest op school!

Het zomerfeest is dé ideale gelegenheid om samen wat quality time door te brengen. Zo sluit je met plezier en een goed humeur het schooljaar af.
Of je nu een kind bent of een ouder die klaar is om leuke uitdagingen aan te gaan, ontdek hier onze spelideeën voor een onvergetelijk schoolfeest!

De musthaves voor het zomerfeest op school

Het zomerfeest is een van dé hoogtepunten van het jaar op de basisschool. Het doet ons zelf weer denken aan een tijd waarin we als kind plezier maakten met onze vrienden en ouders op de klanken van muziek. Voor een goed georganiseerd en onvergetelijk schoolfeest dat de traditie in ere houdt, zijn er een paar musthave spelletjes die gemakkelijk te doen zijn voor kinderen!

- Blikgooien
- Eendjes vissen
- ZaklopenBoter, Kaas & Eieren
- Een schminkstand

Een orgineel zomerfeest

-Om het zomerfeest nog persoonlijker, onvergetelijker en leuker te maken ontdek je hier enkele ideeën voor originele spelletjes die jouw zomerfeest uniek maken. Zo zal iedereen plezier hebben! Aarzel niet om ze aan te passen aan de beschikbare ruimte en de middelen waarover je beschikt. Veel plezier!

De gehaaste barman

Een even verfrissende als grappige race! Maak eerst een parcours vol hindernissen. 
De klok tikt en de klanten wachten! Zet gauw op het hoofd van elke deelnemer een plastic glas gevuld met water dat ze met beide handen kunnen vasthouden en loop het parcours af! Als je glas helemaal leeg is of omvalt, begin je weer bij de start. De eerste die aankomt wint!

De vervormde spiegel challenge

Richt een hoek in met verschillende vervormende spiegels, zoals holle of bolle spiegels, en leg een tijdschriftenrek klaar met verschillende gezichtsuitdrukkingen en poses. Hieruit kiest de jury de grappigste afbeelding. Met het gezicht naar de spiegel moeten de deelnemers proberen de door de jury gekozen poses na te doen. Lachen gegarandeerd!

Het glibberige pinguïn spel

Leg pingpongballetjes op plastic borden en smeer ze in met zeep. De deelnemers moeten een rietje gebruiken om de pinguïns (de pingpongballetjes) van het ene naar het andere punt te schuiven zonder ze van de borden te stoten. Dit spel vereist behendigheid en precisie: wie is het handigst?

Het precisie-schietspel

Dit spel vereist precisie en geeft een fris en zomers gevoel wat perfect is voor een zomerfeest! 
Voor dit spel moet je een schietbaan opzetten: pak een paar waterpistolen en zet een paar kaarsen op een paar meter afstand. De deelnemers moeten de waterpistolen gebruiken om de brandende kaarsen te doven. Als alle kaarsen gedoofd zijn, win je een kleine prijs!

Kraampjes om onze grote spelers energie te geven!

Om iedereen de hele dag energie te geven, kun je het beste kraampjes neerzetten waar de jongsten en de oudsten zich kunnen opfrissen en een hapje kunnen eten. Dit wordt vaak georganiseerd door de oudervereniging. Hier zijn een paar ideeën voor kraamjes waar iedereen blij van wordt!

- Een suikerspin kraam voor onze kleine zoetekauwen
- Een gebakkraam met verschillende toetjes
- 💡 Uniek idee : een citroen taart, lekker verfrissend ! 
- Een drankkraam. Denk bijvoorbeeld aan het maken van limonade: perfect om gehydrateerd te blijven in de zomer!
- Een ijskraam tegen de hitte

Proost op een dag waarop de school, haar leerkrachten, leerlingen, ouders en de geest van het spel gevierd worden. Het zomerfeest belooft een onvergetelijk moment vol gelach en gedenkwaardige momenten te worden!

Krijg tot en met 5€ cashback  bij Omnibionta3