Dierenallergie: de opties voor allergische mensen

Dierenallergie: de opties voor allergische mensen

Onze kinderen willen een pup of kitten in huis halen maar… wij zijn allergisch! Wat dan? We ontdekken hier de opties voor allergische mensen.


Veel van onze kinderen willen een huisdiertje hebben, en wij willen allen o zo graag voldoen aan hun wensen. Jammer genoeg lijden we aan een kattenallergie of hondenallergie. We dienen ons dus goed te informeren en te begrijpen wat een dierenallergie precies is voordat we besluiten om bijvoorbeeld een pup in huis te halen. Ons zorgen maken over al het dierenhaar dat mogelijk in huis zou kunnen slingeren is ook helemaal niet nodig, omdat het tegenwoordig niet meer zo moeilijk is om een te haarvrij huis hebben.

Hondenallergie afwenden: de Bedlington Terrier
bedlington terrier

Een Bedlington terrier doet op het eerste zicht meteen denken aan een lammetje. Dit komt wegens zijn korte, witte krulletjes. Dit hondenras is erg rustig en verliest amper haar, wat uiteraard ideaal is voor mensen met een dierenallergie. Verder is deze hond erg speels en heeft hij veel beweging nodig. Laat ons dus klaar zijn om geregeld te gaan wandelen (wat ons ook ten goede komt!).

Hondenallergie afwenden: Portugese waterhond
Portugese waterhond

Afkomstig van de Portugese kust, werd de Portugese waterhond gebruikt om vissers te helpen bij het vissen, door te zorgen dat de vissen in de netten terechtkomen. De Amerikaanse president Obama is alvast een liefhebber: wegens de hondenallergie van zijn dochter, opteerde Obama om een Portugese waterhond in het Witte Huis te halen. Wegens hun gekrulde vacht valt het haar zelden uit en zijn ze trouwe en gezellige metgezellen.

Hondenallergie afwenden: de Bichon frisé
Bichon frisé

De lange gekrulde vacht van de Bichon frisé heeft bijna wat weg van een pluizerige marshmallow, maar ook bij vaak borstelen zal je geen last hebben van rondslingerende haartjes in huis. Deze kleine hondjes zijn echte mensenvrienden en genieten van gezelschap: laat ze dus niet te lang alleen in huis om te vermijden dat ze slecht gedrag ontwikkelen. Regelmatig de vacht borstelen om klitten te vermijden wordt ook aangewezen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Kattenallergie afwenden: de Balinese kat

Balinese kat

Mensen die te kampen hebben met een kattenallergie kunnen nogal raar opkijken als we aanbevelen om een Balinese kat in huis te halen. Het is echter niet het kattenhaar die onze allergieën veroorzaakt, maar het speeksel van de kat. Kattenspeeksel bevat namelijk de Fel D1 proteïne, die onze allergische reacties teweegbrengt. De Balinese kat maakt veel minder van deze proteïne aan dan andere katten en is erg vredelievend, waardoor dit het ideale diertje is voor een huis met jongere kinderen.

Kattenallergie afwenden: de Devon Rex

devon rex
Mensen die last hebben van een dierenallergie zullen een minder sterke reactie hebben op de aanwezigheid van de Devon Rex. Deze kortharige kat is erg intelligent en zeer speels. Ze zijn meteen herkenbaar aan hun slanke lichaam en hun grote oren. Wegens hun korte haren zijn ze steeds op zoek naar een warmtebron, dus gebeurt het vaak dat ze zich op onze schoot nestelen. Willen we korte maken met slechte geurtjes, zorgen we altijd voor een goede luchtverfrisser !

Heeft u last van een dierenallergie? Deel uw ervaring en tips hieronder!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

veerle14

veerle14

gemeld

ik ben echt allergisch aan alles waar haar op staat. ik weet niet goed of ik het durf riskeren met 1 van de voorgaande. iemand ervaring? tips?

  • melden
Survivor

Survivor

gemeld

Zoals Mielotte al zei: een Malthezer is net zo geschikt voor mensen met een allergie. Bovendien heel lief en vriendelijk, zowel naar volwassenen als naar kinderen toe. Moet wel getrimd en regelmatig geborsteld worden om klitten te vermijden.

  • melden
Twizzle

Twizzle

gemeld

Ik heb jammer genoeg een hondenallergie gekweekt toen k al 4 jaar mijn lieve 4-voeter had. Geen haar op mijn hoofd dat er aan dacht haar weg te doen, maandelijks wassen, dagelijks borstelen, en een luchtzuiveraar did the trick for me, sinds een jaartje heeft mijn schatje zelfs een speelkameraadje bijgekregen omdat het zo goed gaat, zelf is zij nu al 8, en nog steeds even lief��... Oh en swiffer, swiffer, swiffer!

  • melden
Mielottie

Mielottie

gemeld

Ook een Malthezer is héél geschikt voor personen met een hondenallergie. Een Malthezer kan je vergelijken met een bichon maar dan zonder krulletjes :-) je zal ook nooit een haartje tegenkomen tenzij bij het borstelen en kammen natuurlijk en dat moet echt wel regelmatig gebeuren. Het is een echte familiehond en héél kindvriendelijk !!!

  • melden
fientje96

fientje96

gemeld

ik heb last van dierenallergie en ik los dit op door medicatie te nemen en ze niet in mijn bed te laten slapen ik mag de dieren nemen en knuffelen maar niet te veel anders word ik rood en krijg ik jeuk maar als je het contact beperkt lukt dat wel

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer