Duur hondenkapsalon? Zo verzorg je jouw huisdier zelf!

Duur hondenkapsalon? Zo verzorg je jouw huisdier zelf!

Er bestaat geen wondermiddel om je huis dierenhaarvrij te houden: je moet de vacht van je huisdier simpelweg regelmatig verzorgen.


Is jouw hond of kat in de rui? Welkom in de club! Je moet je huisdier vaker verzorgen maar zonder daarom extra geld uit te geven aan een speciaal dierenkapsalon. Waarom ga je niet zelf aan de slag?

Zin in meer geeft je enkele super simpele tips om je huisdier goed te verzorgen. En je huisdier zal het je echt niet kwalijk nemen als die allereerste knipbeurt niet bepaald magazine waardig is… Want het goede nieuws is: haar groeit vanzelf wel weer terug.

1. Analyseer het haartype
Als je lang bruin krullend haar hebt, dan koop je toch ook geen producten voor kort blond haar? Precies hetzelfde geldt voor je huisdier! Dus voordat je begint: bestudeer het haar van je huisdier eens goed. Er bestaan zoveel soorten dierenhaar: zacht en lang, lang en dik, krullend, zelfs ruig... Zorg er dus voor dat je de juiste producten aanschaft.

2. Plan het geschikte moment

Plan vooruit en beslis van tevoren wanneer je je huisdier gaat verzorgen. Het is niet iets dat je eventjes snel tussendoor doet na een lange en stressvolle dag. Omdat je dan waarschijnlijk zo gefrustreerd wordt dat je al zijn haar afscheert… en vervolgens aan de kinderen uit moet leggen waarom jullie golden retriever er nu als een kale retriever uitziet!

3. Wees geduldig
Adem diep in en ontspan. Geduld is de sleutel als het op dierenverzorging aankomt. Je kunt de beste producten ter wereld kopen, maar zonder een beetje geduld geraak je nergens.

4. Kies de juiste verzorgingsproducten: schaar, borstel en nagelknipper.

5. Zorg voor een goede assistent
Vraag iemand je te assisteren. Misschien niet je tienerzoon die toch al 24 uur per dag aan het chagrijnen is, maar een ander hulpje. Iemand die je met plezier borstels en kammen aan wil geven en je huisdier helpt stil zitten zodat het verzorgen allemaal net dat stukje gemakkelijker wordt. En wacht niet tot het einde met opruimen, want dat haar vliegt je hele huis door! Houd de Swiffer vloerreiniger of zelfs de Swiffer Duster bij de hand. Ze zijn simpel in gebruik en maken geen geluid. Eén ding minder om je zorgen over te maken dus!

6. Beloon je huisdier
Vergeet je huisdier niet te belonen wanneer je klaar bent met hem (of haar) te verzorgen. Herinner jij je de eerste keer dat je het haar van je kind knipte nog? Hetzelfde met huisdieren… Ze zitten niet graag lang stil dus een beloning is zeker op zijn plaats!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Tips om je keuken schoon te maken

Tips om je keuken schoon te maken

Tips om je keuken schoon te maken

De keuken is wellicht het hart van het huis, waar iedereen bijzondere momenten deelt. Toch kan je soms het gevoel krijgen dat de keuken netjes houden je te veel wordt. Met deze tips kan het allemaal wat eenvoudiger.

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Swiffer

Swiffer

Geschreven door Ashley91 een lid van Zin in meer,26 november 2015

100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.

Chocolademousse

Chocolademousse

Chocolademousse

Iedereen kan wel naar de snoepwinkel of bakker gaan voor zoetigheden voor familie en lovers met Valentijn. Maar als je een chocoladeliefhebber bent d...