Duur hondenkapsalon? Zo verzorg je jouw huisdier zelf!

Duur hondenkapsalon? Zo verzorg je jouw huisdier zelf!

Er bestaat geen wondermiddel om je huis dierenhaarvrij te houden: je moet de vacht van je huisdier simpelweg regelmatig verzorgen.


Is jouw hond of kat in de rui? Welkom in de club! Je moet je huisdier vaker verzorgen maar zonder daarom extra geld uit te geven aan een speciaal dierenkapsalon. Waarom ga je niet zelf aan de slag?

Zin in meer geeft je enkele super simpele tips om je huisdier goed te verzorgen. En je huisdier zal het je echt niet kwalijk nemen als die allereerste knipbeurt niet bepaald magazine waardig is… Want het goede nieuws is: haar groeit vanzelf wel weer terug.

1. Analyseer het haartype
Als je lang bruin krullend haar hebt, dan koop je toch ook geen producten voor kort blond haar? Precies hetzelfde geldt voor je huisdier! Dus voordat je begint: bestudeer het haar van je huisdier eens goed. Er bestaan zoveel soorten dierenhaar: zacht en lang, lang en dik, krullend, zelfs ruig... Zorg er dus voor dat je de juiste producten aanschaft.

2. Plan het geschikte moment

Plan vooruit en beslis van tevoren wanneer je je huisdier gaat verzorgen. Het is niet iets dat je eventjes snel tussendoor doet na een lange en stressvolle dag. Omdat je dan waarschijnlijk zo gefrustreerd wordt dat je al zijn haar afscheert… en vervolgens aan de kinderen uit moet leggen waarom jullie golden retriever er nu als een kale retriever uitziet!

3. Wees geduldig
Adem diep in en ontspan. Geduld is de sleutel als het op dierenverzorging aankomt. Je kunt de beste producten ter wereld kopen, maar zonder een beetje geduld geraak je nergens.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4. Kies de juiste verzorgingsproducten: schaar, borstel en nagelknipper.

5. Zorg voor een goede assistent
Vraag iemand je te assisteren. Misschien niet je tienerzoon die toch al 24 uur per dag aan het chagrijnen is, maar een ander hulpje. Iemand die je met plezier borstels en kammen aan wil geven en je huisdier helpt stil zitten zodat het verzorgen allemaal net dat stukje gemakkelijker wordt. En wacht niet tot het einde met opruimen, want dat haar vliegt je hele huis door! Houd de Swiffer vloerreiniger of zelfs de Swiffer Duster bij de hand. Ze zijn simpel in gebruik en maken geen geluid. Eén ding minder om je zorgen over te maken dus!

6. Beloon je huisdier
Vergeet je huisdier niet te belonen wanneer je klaar bent met hem (of haar) te verzorgen. Herinner jij je de eerste keer dat je het haar van je kind knipte nog? Hetzelfde met huisdieren… Ze zitten niet graag lang stil dus een beloning is zeker op zijn plaats!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer