Geef je huisdieren een veilige en gelukkige  thuis

Geef je huisdieren een veilige en gelukkige thuis

Vijf simpele tips om jouw pluizige vriendjes het langst en gelukkigst mogelijke leven te bezorgen.


Huisdieren zijn lid van het gezin, en net zoals bij kinderen moet je blijven waken over hun veiligheid. Maar geen zorgen! Wij bieden raad.  Hier lees je vijf handige tips om je huisdier doorheen het hele jaar veilig en gezond te houden.

Let op voor huishoudelijke gevaren
De lijst huishoudelijke producten die gevaarlijk zijn voor je huisdier is eindeloos. Medicijnen, chemicaliën voor je gazon of tuin en insecticiden zijn overduidelijk gevaarlijk, maar andere, meer onschuldige spullen kunnen net zo dodelijk zijn als ze opgegeten worden. Denk dan aan alledaagse items zoals elastiekjes, touw of kerstversieringen. Ook zijn sommige voedingswaren zoals avocado, brooddeeg en chocolade schadelijk voor je huisdier indien ze ze in grote hoeveelheden verorberen. Wees voorzichtig met welke restjes je aan de hond of kat geeft en zorg ervoor dat de vuilzak niet makkelijk bereikbaar is. De beste manier om ervoor te zorgen dat je huisdieren niets schadelijks opeten is om gevaarlijke dingen goed op te bergen en zelfs op te sluiten. Weet dat huisdieren met alle plezier dozen openscheuren en dat een kindersluiting geen enkele hindernis vormt voor een hond, dus let goed op waar je dingen opbergt.

Gebruik huisdierveilige schoonmaakmiddelen
Dierenharen en -vuil opruimen hoort bij je taken als baasje. Om dit zo eenvoudig en snel mogelijk klaar te krijgen kies je voor harde vloeren (geen tapijt) in de kamers die ze het vaakst gebruiken en gebruik je huisdierveilige producten zoals Swiffer. Reinigers met javel zijn bijvoorbeeld gevaarlijk voor je huisdier als ze de vloer likken, en ook een natte vloer betekent gevaar voor uitglijden net na het dweilen. De Swiffer Sweeper is een geweldig alternatief omdat het stof en haar aantrekt en vasthoudt zodat je je minder zorgen hoeft te maken over haar en stof en meer tijd hebt om over je beste vriendje zijn buikje te krabben! Swiffer producten zijn uitgebreid getest voor veiligheid en worden in miljoenen huishoudens - velen met huisdieren - al tien jaar veilig gebruikt. Voor meer informatie over dit onderwerp van de American Society for Prevention of Cruelty for Animals (ASPCA) klik hier.

Houd planten buiten bereik
Lelies, varens en andere weelderige planten in huis kunnen schadelijk - zelfs dodelijk - zijn voor je huisdier indien ze erop kauwen of ze opeten. Waar mogelijk houd je je planten buiten bereik van nieuwsgierige huisdieren. Vergeet niet dat kleine honden en katten gemakkelijk op de vensterbank springen om aan die mooie bloemblaadjes te knabbelen, dus let op waar je jouw groen neerzet. Of beter: kies veilige planten. Er zijn zo veel soorten planten op de markt, laat je adviseren door je bloemist of tuincentrum over welke planten veilig zijn voor dieren. Voor een lijst planten die je zeker wilt vermijden, klik hier.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Houd de deur van de droger gesloten
Katten slapen op de vreemdste plaatsen en zoeken vaak het warmste, gezelligste plekje op dat ze kunnen vinden. De droogkast is dan ook één van die plekjes, maar in de ergste gevallen kan dit leiden tot verwondingen of zelfs de dood. Zorg er dus voor dat de deur van je droogkast altijd gesloten is zodat je kat er niet in kan kruipen. Of nog beter: houd de deur naar de wasruimte gesloten zodat ze er helemaal niet in kunnen.

Let op het weer
Baasjes moeten ervoor zorgen dat hun dieren voorbereid zijn op de weerselementen. Let er in de winter op dat er geen sneeuw of ijs onder  de pootjes van de hond blijft plakken want dit kan voor pijnlijke wondjes zorgen, kijk dus regelmatig even onder hun pootjes. Kleine hondjes voelen de kou eerder dan grote honden, dus overweeg een jasje om je diertje warm te houden bij het wandelen. Kijk ook uit voor antivries want dit durft nog wel eens uit de radiator van een auto te lekken. Huisdieren voelen zich vaak aangetrokken tot antivries omdat het zoet smaakt, maar het is bijzonder gevaarlijk. Zelfs een kleine hoeveelheid kan al dodelijk zijn.

Zorg er in de zomer voor dat je dier altijd een schaduwrijk plekje heeft om te rusten. Laat je dier nooit achter in een gesloten auto op een warme dag, vermijd vermoeiende spelletjes op hete dagen en zorg ervoor dat je dier altijd fris, koel water binnen bereik heeft. Of beter: ga eens zwemmen met je hond! Katten worden over het algemeen wat minder gelukkig van een bad, maar een koele, droge pompbak kan een verfrissend alternatief zijn!

Met deze tips zorg je voor een veilige en gezonde thuis voor je huisdier; een thuis waar nog jaren lang de staarten kwispelen en de kat blijft spinnen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

clasp

clasp

gemeld

als je toch de wasmachine of droogkast gebruikt, best eerst eens kijken of je vierpotig vriendje er niet is ingekropen zonder dat je het zag. Als je niet weet waar uw kat of hond is in huis, helpt het soms om een speelgoedje te gooien, bij ons helpt het om een balletje met belletje in of zelfs een snoepje te gooien, een snoepje met een knisperig papiertje. Ons katten zijn geïnteresseerd omwille van het papiergeluid van het snoepje.:)

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina