Haal het meeste uit de zomer met je hond

Haal het meeste uit de zomer met je hond

Wanneer de zon schijnt en de dagen langer zijn, zijn er nog meer mogelijkheden om plezier te maken met je beste maatje. Maar het warme weer betekent ook dat je extra verantwoordelijkheden hebt om goed voor je hond te zorgen. Ontdek hoe je zonnebrand kan voorkomen, hondenhooikoorts kan verminderen, veiligheidstips voor rond de barbecue en meer….


Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen als ik met mijn hond op stap ga in warm weer?

Allereerst is het belangrijk te onthouden om niet teveel met je hond te willen doen als het echt heel heet is. Probeer jullie wandelingen zo in te plannen dat je ze 's morgens doet of na zonsondergang. Tegen die tijd zijn voetpaden en wegoppervlakken minder warm - een te hete ondergrond kan de kwetsbare pootjes van je hond verbranden. Neem altijd wat drinkwater mee zodat je hond gehydrateerd blijft. Hondendrinkflessen kan je in de dierenwinkel of online kopen. Probeer plekjes te vinden met schaduw om samen te spelen. Vergeet ook niet dat honden, net als mensen, kunnen verbranden in de zon. Vraag je dierenarts dus welke zonnebrandcrèmes veilig zijn voor dieren.

Wat is het advies voor honden en barbecues?
Barbecues betekenen plezier voor het hele gezin. Maar die hete kolen worden echt ontzettend heet. Houd je huisdier dus uit de buurt van de hitte en pas op dat er geen restjes aan de gril blijven plakken waar je hond op een onbewaakt moment achteraan kan gaan. Probeer ook geen restjes van de barbecue aan de hond te geven: hij kan hier buikpijn van krijgen. Gooi restjes veilig weg en houd zijn etensbak goed vol met zijn normale brokjes zodat hij geen trek krijgt en op zoek gaat naar restjes. 

Krijgen honden last van hooikoorts?
Ja, niet alleen mensen krijgen last van hooikoorts - je huisdieren kunnen hier ook last van hebben. Symptomen zijn tranende of ontstoken/rode ogen, pootjes likken en zichzelf meer dan normaal krabben of bijten tijdens het wassen, met hun hoofd schudden of hiermee langs het meubilair schuren.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Als je vermoedt dat je hond last heeft van hooikoorts kan je een aantal dingen doen. Als je hond dolgraag in bloemperken springt of door het gras rolt, houd hem dan aan de lijn zodat er minder stuifmeel aan zijn vacht blijft hangen. 

Reinig het gezicht en de poten van je hond met een vochtig doekje wanneer je terugkomt van je wandeling. Stop je hond wekelijks in bad of onder de douche om stuifmeel weg te wassen, was zijn dekentjes en de kussens in zijn mandje regelmatig en houd het haar kort. Als je hond echt heel veel last heeft kan je je dierenarts om raad vragen.

Mijn hond is dol op zwemmen. Mag hij in rivieren en meren springen in de zomer?
Vermijd plekken met een sterke stroming of waar je hond te diep kan gaan. Kijk eerst goed naar het water zodat je zeker bent dat er geen afval in drijft dat gevaarlijk voor je hond zou kunnen zijn en vermijd stilstaande vijvers omdat de algen giftig voor honden kunnen zijn.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

vissertje

vissertje

gemeld

Als je de vijver goed kent bv. uw visvijver dan weet je of er veel of weinig algen in zijn.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer