Het huis proper en stankvrij houden met een hond in huis

Het huis proper en stankvrij houden met een hond in huis

Heb je zin in een proper huis dat fris ruikt, zonder haren of allerlei vlekken van je huisdieren? Dit is hoe je het aanpakt.


Hoe heerlijk is het om thuis te komen van je werk en een hartelijke ontvangst te krijgen van je compagnon op vier poten! Je hond zien kwispelen van geluk zodra hij je ziet is zeker een van de beste momenten van de dag. Maar een van de ergste is het schoonmaken van eventuele vuiligheden die je brave vriend her en der heeft achtergelaten. Een ding is zeker: het huis proper houden met een frisse geur wanneer je een hond hebt is niet altijd even gemakkelijk. Ook al is het nooit te laat voor het opvoeden van een hond, in elk geval gaat hij niet zelf alles opkuisen! Vandaar deze superhandige tips tegen rondslingerende dierenharen, vlekken en vieze geurtjes om het huis netjes te houden.

De hondenlucht uit huis krijgen

Voor het verwijderen van een hondengeur in huis kun je jezelf misschien beter afvragen hoe die is ontstaan en het probleem aan de bron aan te pakken!

Het is natuurlijk niet fair, maar hoe groter de hond, hoe sterker de geur die hij verspreidt! Aarzel dus niet langer en was je grote hond thuis iets vaker dan een kleine (minstens eens in de twee weken). Bovendien ruikt een loops wijfje sterker dan gewoonlijk.

En ook (maar dat is nog geen reden voor paniek) als je hond echt veel sterker ruikt dan gewoonlijk is dat misschien te wijten aan een gezondheidsprobleem. In dat geval kun je hem uit voorzorg eens door de dierenarts laten onderzoeken.

De ergste geur is zonder twijfel die van een natte hond. Een hondengeur uit huis krijgen wordt dan een echte hersenbreker! Gelukkig bestaan er vandaag ontgeurders voor textiel die super efficiënt zijn en die je over de zetels, gordijnen en tapijten kunt sprayen (na het stofzuigen). Waar je ook niet buiten kunt is het in de machine wassen van het matje, kussen of matrasje van je hond. Was het elke week met een lekker fris geurend wasmiddel!

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tegen vlekken en dierenharen in huis

Als het uit huis verwijderen van een hondengeur al geen plezier is, dan is het verwijderen van hondenharen en vlekken van speeksel, poten of urine dat nog minder! Tip nummer 1 om je het leven makkelijker te maken met al dat haar is dat je je hond verbiedt op de zetels, de bank of de bedden te springen. Want als je textiel eenmaal vol haar zit, is het textiel je ergste vijand!

De tapijten ga je het best te lijf met de stofzuiger, maar niets gaat boven de bezem met Swiffer voor een parket- of tegelvloer. Die is onwaarschijnlijk efficiënt, omdat de vezels van de stofdoekjes het haar opvangen op de minst bereikbare plekjes, zoals onder de meubels.

Voor hondenvlekken op de vloer bestaan er tegenwoordig schoonmaakproducten voor vloeren die zich aanpassen aan alle vlekken en alle oppervlakken en ook nog eens een aangenaam frisse geur achterlaten. Die zijn perfect als je ook nog eens de hondengeur uit huis wilt krijgen! Als finishing touch kun je in huis een interieurparfum gebruiken waarmee je de volgende schoonmaakbeurt kunt uitstellen en vermijden dat je je gaat boos maken op je beste vriend! Want bovenal hou je toch van hem zoals hij is!

En jij, wat zijn jouw tips om het huis proper te houden met een frisse geur ondanks de aanwezigheid van een hond?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

NatasjaG89

NatasjaG89

gemeld

Ik was mijn hond zijn dekens en kussens elke week, ik was ze met wasmiddel en een goede schep soda= haalt alle geurtjes uit de dekens, en ik gebruik er geen wasverzachter bij ;). Ik verlucht allesinds heel mijn huis een uur of 2, winter en zomer. Op gordijnen en stoelen doe ik al eens een zelfgemaakte febreze met water, soda en wasverzachter, alles ruikt heerlijk. Om de 2 dagen moet ik ook stofzuigen (cane corso) die verliest van die vervelende kleine haartjes. Nog geen commentaar gehad :)

  • melden
SarahB1991

SarahB1991

gemeld

Ik gebruik de lenor unstoppables ook in mijn stofzuiger. Ik zuig enkele mee op voor ik stofzuig en dan ruikt mijn hele huis terug fris. Ook al heb ik een hond die wel eens ruikt!:)

  • melden
karin1956

karin1956

gemeld

ik gebruik een vochtige aftrekker om de hondenharen van de matten te halen , heb 2 jack russells en dat zijn van die vervelende kleine stekelhaartjes

  • melden
ANITAVO

ANITAVO

gemeld

ik heb een duitste herdershond die 's nachts binneslaapt, ik reinig de vloer met swiffer en spuit met febreze, als er bezoek komt steek ik de ambipure in en heb nog nooit de opmerking gekregen dat mijn huis naar hond ruikt, ik ben zeer tevreden van alle producten die we op 'zin in meer' terug kunnen vinden en maak gebruik van alle kortingsbons, dus dat zegt genoeg denk ik

  • melden
brigitteb

brigitteb

gemeld

een rubberen keukenhandschoen werkt perfect om haartjes te verwijderen van onder andere zetels en kussen, ik gebruik ze regelmatig, 1 keer wrijven en je hebt alle haartjes mee

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer