Het huis proper en stankvrij houden met een hond in huis

Het huis proper en stankvrij houden met een hond in huis

Heb je zin in een proper huis dat fris ruikt, zonder haren of allerlei vlekken van je huisdieren? Dit is hoe je het aanpakt.


Hoe heerlijk is het om thuis te komen van je werk en een hartelijke ontvangst te krijgen van je compagnon op vier poten! Je hond zien kwispelen van geluk zodra hij je ziet is zeker een van de beste momenten van de dag. Maar een van de ergste is het schoonmaken van eventuele vuiligheden die je brave vriend her en der heeft achtergelaten. Een ding is zeker: het huis proper houden met een frisse geur wanneer je een hond hebt is niet altijd even gemakkelijk. Ook al is het nooit te laat voor het opvoeden van een hond, in elk geval gaat hij niet zelf alles opkuisen! Vandaar deze superhandige tips tegen rondslingerende dierenharen, vlekken en vieze geurtjes om het huis netjes te houden.

De hondenlucht uit huis krijgen

Voor het verwijderen van een hondengeur in huis kun je jezelf misschien beter afvragen hoe die is ontstaan en het probleem aan de bron aan te pakken!

Het is natuurlijk niet fair, maar hoe groter de hond, hoe sterker de geur die hij verspreidt! Aarzel dus niet langer en was je grote hond thuis iets vaker dan een kleine (minstens eens in de twee weken). Bovendien ruikt een loops wijfje sterker dan gewoonlijk.

En ook (maar dat is nog geen reden voor paniek) als je hond echt veel sterker ruikt dan gewoonlijk is dat misschien te wijten aan een gezondheidsprobleem. In dat geval kun je hem uit voorzorg eens door de dierenarts laten onderzoeken.

De ergste geur is zonder twijfel die van een natte hond. Een hondengeur uit huis krijgen wordt dan een echte hersenbreker! Gelukkig bestaan er vandaag ontgeurders voor textiel die super efficiënt zijn en die je over de zetels, gordijnen en tapijten kunt sprayen (na het stofzuigen). Waar je ook niet buiten kunt is het in de machine wassen van het matje, kussen of matrasje van je hond. Was het elke week met een lekker fris geurend wasmiddel!

Tegen vlekken en dierenharen in huis

Als het uit huis verwijderen van een hondengeur al geen plezier is, dan is het verwijderen van hondenharen en vlekken van speeksel, poten of urine dat nog minder! Tip nummer 1 om je het leven makkelijker te maken met al dat haar is dat je je hond verbiedt op de zetels, de bank of de bedden te springen. Want als je textiel eenmaal vol haar zit, is het textiel je ergste vijand!

De tapijten ga je het best te lijf met de stofzuiger, maar niets gaat boven de bezem met Swiffer voor een parket- of tegelvloer. Die is onwaarschijnlijk efficiënt, omdat de vezels van de stofdoekjes het haar opvangen op de minst bereikbare plekjes, zoals onder de meubels.

Voor hondenvlekken op de vloer bestaan er tegenwoordig schoonmaakproducten voor vloeren die zich aanpassen aan alle vlekken en alle oppervlakken en ook nog eens een aangenaam frisse geur achterlaten. Die zijn perfect als je ook nog eens de hondengeur uit huis wilt krijgen! Als finishing touch kun je in huis een interieurparfum gebruiken waarmee je de volgende schoonmaakbeurt kunt uitstellen en vermijden dat je je gaat boos maken op je beste vriend! Want bovenal hou je toch van hem zoals hij is!

En jij, wat zijn jouw tips om het huis proper te houden met een frisse geur ondanks de aanwezigheid van een hond?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

linda6007

linda6007

gemeld

Wij hebben al jarenlang katten in huis, ook zij laten een geurtje na. Dagelijks luchten en stofzuigen, dat hoort er gewoon bij. En diegenen die zeggen dat het bij mij 'ruikt' naar dieren, die blijven maar gewoon weg. Onze katten gaan voor.

  • melden
babske003

babske003

gemeld

ik heb 2 honden en 1 kat + 1 konijn in huis maar als je beestjes houd dan weet je dat die soms een geurtje achter laten, maar dat neem ik er graag bij groetjes

  • melden
spinnetine

spinnetine

gemeld

Alle beesten hebben een geurtje niet alleen honden. Geschreven door een kattenmens denk ik. Kan je niet tegen de geur van onze honden dan ben je niet welkom in mijn huis. Ik doe geurstokjes in men stofzuiger en was de honden hun dekens elke week, ik vind dat er veel geur weggaat als ik de dekens was op 60graden met waspoeder biotex en wasverzachter

  • melden
Emelieke

Emelieke

gemeld

Wij hebben ook huisdieren, alle dagen stofzuigen we en verluchting is ook belangrijk. Liever een raampje meer open zetten dan een interieurparfum te gebruiken. Mijn dieren zijn mijn alles en veel properder dan sommige mensen.

  • melden
maria

maria

gemeld

de titel alleen al stoort mij, wie het heeft over stankvrij houden, dus 'stank van een hond' moet nooit een hond houden, een hond heeft een geur maar stinkt niet en het woord 'stank' is ongepast. Moest je weten hoe wij mensen 'stinken' door de neus van een hond dan zou je zeker dit niet durven schrijven. Hou het bij geur, en verlucht uw huis, verzorg je dier en ook jezelf! Sorry maar een hond betekend heel veel voor mij en is meer te vertrouwen dan de meeste mensen!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow