Hoe haal je best een kitten in huis

Hoe haal je best een kitten in huis?

Zin om een nieuwe kat in huis te halen? Ontdek hier hoe je dat het beste doet en de aspecten die je zeker moet weten om een kitten in huis te onthalen!


Een van de hoofdredenen waarom we zo terugdeinzen om een kitten in huis te nemen, zijn de lastige klusjes die we erbij moeten nemen zoals het verwijderen van dierenhaar. Velen onder ons bezwijken echter meteen bij het zien van dat schattige snoetje, en vergeten alle andere zaken die belangrijk zijn wanneer we een nieuwe kat in huis nemen. Het is dus van belang om over bepaalde zaken na te denken, omdat vergelijkbaar met een puppy in huis nemen, hier heel wat kosten en schoonmaakwerk aan verbonden zijn!

Een kitten in huis nemen

Omdat ons nieuw katje wellicht onze metgezel zal zijn gedurende zo’n 18 jaar, is het belangrijk om de goede keuze te maken wanneer we een kitten in huis willen nemen. Ten eerste, is het belangrijk om te weten welk gedrag het katje vertoont wanneer het nog bij het nestje zit. Wonen we in een appartement, moeten we ook een keuze maken tussen dat klein avonturiertje of het luierikje. Het is bovendien aanbevolen om twee kittens in huis te halen in plaats van één, zodat ze sneller en beter hun sociale vaardigheden ontwikkelen.

Niet alleen het gedrag en het karakter zijn relevant, het ras is wellicht even belangrijk. Er bestaan ongeveer 41 kattenrassen, waarvan sommigen al ruim 9000 jaar gedomesticeerd zijn. Hoe kunnen we een kitten opvoeden zonder onszelf de vraag te stellen hoe het zich zal gedragen wanneer het volwassen wordt. Ja hoor, we smelten allemaal al bij het zien van een kitten, al is het maar een foto. We moeten echter het karakter en de ras van het katje in rekening nemen om onze keuze goed te ondersteunen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een kitten opvoeden

Een kitten thuis onthalen en opvoeden, betekent dat we ons wat meer moeten informeren over deze schattige diertjes. Zo is het bijvoorbeeld goed om te weten waarom de kat zichzelf zo vaak likt. Het is namelijk zo dat de tong van een kat vrij dor aanvoelt, en bepaalde stoffen bevat die de vacht proper houden door er vaak aan te likken. Dat verhindert onze nieuwe kat in huis natuurlijk niet om overal haartjes achter te laten! Wees dus voorbereid en gebruik een handige bezem om korte metten te maken met al die lastige haartjes. Een andere handige tip: volwassen katten drinken geen melk. Een kitten opvoeden waarbij we ze voorzien van kattenmelk is dus in het begin een goed idee, maar is ook een gewoonte die we best niet blijven aanhouden.

Geen paniek als het katje rosse vlekken op de vacht vertoont wanneer het groter wordt: deze kunnen overal verschijnen, ook in de mond. En.. 10% van de katten heeft 6 teentjes. Niet echt relevant om een kitten in huis te halen, maar wedden dat we straks allemaal eens de kattenpootjes gaan controleren?

Hebben jullie reeds een kat? Vertel ons jullie tips en ervaringen over je de deze klus het beste aanpakt!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Campanula

Campanula

gemeld

Wij hebben een cattery en hebben dus 2 nestjes kittens per jaar ;) een hoop werk dus, maar o zo leuk ! Er zijn inderdaad veel verschillende rassen en elk ras heeft zo zijn eigen karakter. Zo heb je de drukkere Bengaal en de rustige Brits Korthaar. Haar verliezen doen ze allemaal, zelfs de kortharige. Wij moeten elke dag stofzuigen, we hebben ook 3 honden en een houtkachel, dus veel stof ;-) Nageltjes knippen bij onze huisdieren doen we zelf, het is eenvoudig eens je het gedaan hebt ;-)

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer