Hoe onthaal je het best een puppy

Hoe onthaal je het best een puppy?

Zin om een hondje in huis te halen? Hier volgen enkele handige tips om een puppy thuis te verwelkomen.


We zijn eindelijk klaar om een puppy in huis te halen. Het is uiteraard een geweldig moment voor de hele familie, ook al denken we reeds stiekem aan de manier waarop we de dierenhaartjes zullen verwijderen uit ons huis. Vooraleer we ontdekken hoe we een nieuwe puppy in huis welkom heten, is het belangrijk om op te letten voor dierenallergieën en zo veel mogelijk tips op te volgen.

Een pup in huis halen: hoe doe je dat?

Vooraleer we een puppy adopteren, is het belangrijk om te beseffen dat het kleine hondje ooit volwassen (en groot) zal worden. Bovendien leven honden gemiddeld tussen 7 en 16 jaar, dus is het ook van belang om zeker te zijn van onze keuze. Wat is dan de beste manier om een puppy in huis te onthalen, als het niet is door hem als familielid in te lijven? Uiteraard zal de puppy niet dat schattige snoetje voor altijd behouden. Helaas worden dus ook veel hondjes achtergelaten omdat ze als knuffeldiertjes beschouwd werden. Opgepast voor degenen die dus te snel bezwijken bij het zien van deze schattige diertjes. Een hond is ook een pienter beestje, waarbij de meest intelligente rassen tot wel 250 woorden kunnen verstaan!

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een puppy in huis nemen: de vereisten

We moeten zeker zijn dat onze woning ons toelaat om een hondje te verwelkomen, aleer we ons de vraag stellen hoe we het best een puppy opvoeden. De omgeving rond de woning is ook belangrijk, waarbij parken en andere plekjes die de gemeente ter beschikking stelt een grote rol spelen bij het uitlaten van de hond. Als we in een huis wonen, is een tuin(tje) zeer sterk aanbevolen zodat hij af en toe zijn pootjes de vrije loop kan laten gaan. Regelmatig gaan wandelen verhindert dat het hondje zich verveelt, en dus ook slecht gedrag vertoont. Net als kinderen, hebben ook jonge hondjes ruimte nodig om te spelen, om zich vrij te voelen… en om te slapen!

Een puppy opvoeden: kost dat veel?

Opgelet, want een hondje in huis halen kost geld! Vele pups werden van jongs af reeds achtergelaten omdat de gastfamilie simpelweg niet aan de noden van het hondje kon voldoen. Hoe kunnen we dan een nieuwe puppy in huis halen als we nu al op het einde van elke maand met financiële problemen te kampen hebben… Een puppy in huis halen betekent een gemiddelde jaarlijkse kost die wordt geschat op zo’n 1500 euro. Dat komt dus overeen met maandelijks 125 euro, die we dan gebruiken om voeding, accessoires en verzorgingsartikelen te kopen, maar ook… ter verzorging bij de dierenarts! Vergeet ook niet om af en toe voor een fris luchtje te zorgen!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

tusia

tusia

gemeld

Ik heb 4 honden twee shi tzus en 2 americanse stafforshire terriers. Hond is inderdaad geen speelgoed en als iemand voor een hond kiest moet dat zeker met veel voorbereiding. Ik vind ook dat er een cursus zou moeten bestaan eigenlijk verplicht voor de mensen die een hond willen. Alle honden zijn goed van karakter en mensen maken ze slecht door slechte opvoeding. Het is ook belangrijk om een ras te kiezen die bij u past. En hond is voor heel lang niet voor even in uw leven.

  • melden
quickie

quickie

gemeld

Dieren in huis nemen moet een zéér bewuste keuze zijn want zoals hierboven in het artikel dieren vragen verzorging en blijven de leeftijd van een kleuter behouden, dat jij als volwassene de verantwoordelijkheid draagt. Maar de minpunten wegen niet op tegen de onvoorwaardelijke liefde die je van dieren krijgt...ik zou niet zonder mijn beestjes kunnen! Fijne dierendag op 4 oktober!!!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer