Samen sporten met je hond

Samen sporten met je hond

Een wandeling met je hond is niet alleen goed voor je trouwe viervoeter, maar ook gezond voor jou.


Als je van plan bent om eindelijk werk te maken van een van je goede voornemens (stond ‘meer sporten’ niet op jouw lijstje?!) dan is eens lekker gaan lopen in het park de perfecte manier om dit te doen. Je hond komt graag buiten en wat frisse lucht zal ook jou goed doen…. Een win-win dus!

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je hond er straks als een bodybuilder op steroïden uitziet, dus bij deze enkele gemakkelijke tips om op een juiste manier met je hond te trainen.

  • Pre-warm-up: Voordat je begint te sporten met je hond wil je zeker zijn dat hij gezond en fit genoeg is. Als je twijfels hebt, spreek met je dierenarts over het soort oefeningen dat je met hem wilt gaan doen.
  • Warm-up: Hoewel dierenexperts meestal vinden dat honden geen warm-up nodig hebben, is het geen slecht idee om dit toch te doen, zeker als jouw hond al lang niet actief is geweest. Begin dus met een spelletje apporteren, maar niet te lang natuurlijk want anders is hij straks al uitgeput voordat het echte werk gaat beginnen!
  • Oefeningen: Rennen met je puppy is de meest voor de hand liggende oefening voor je hond, maar er zijn er veel meer! Je hoeft je hond niet leren surfen (hoewel dat absoluut kan!) maar zorg er gewoon voor dat je de oefeningen wat varieert – voor je hond én voor jezelf – zodat je niet enkel bepaalde spiergroepen gebruikt en anderen niet.
  • Stop: Anders dan mensen weten honden niet wanneer het tijd is om te stoppen. Jij kent je hond het beste, dus het is aan jou om te beslissen wanneer jullie genoeg hebben gedaan. Je wilt je hond toch geen mond-op-mond beademing hoeven geven, toch?
  • Beloning: Ook voor deze gezonde beweging moet je je hond belonen met een gezonde snack wanneer jullie thuiskomen. En wat betreft die vieze pootafdrukken, stof en haren die je hond na het sporten meebrengt naar huis: met je Swiffer heb je het zo weer opgekuist!

Heb jij nog andere tips om samen met je hond te sporten?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Om het lopen ook voor Linux op te bouwen, hebben we samen start-to-run uitgelopen :-)

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Tips om je keuken schoon te maken

Tips om je keuken schoon te maken

Tips om je keuken schoon te maken

De keuken is wellicht het hart van het huis, waar iedereen bijzondere momenten deelt. Toch kan je soms het gevoel krijgen dat de keuken netjes houden je te veel wordt. Met deze tips kan het allemaal wat eenvoudiger.