Samen sporten met je hond

Samen sporten met je hond

Een wandeling met je hond is niet alleen goed voor je trouwe viervoeter, maar ook gezond voor jou.


Als je van plan bent om eindelijk werk te maken van een van je goede voornemens (stond ‘meer sporten’ niet op jouw lijstje?!) dan is eens lekker gaan lopen in het park de perfecte manier om dit te doen. Je hond komt graag buiten en wat frisse lucht zal ook jou goed doen…. Een win-win dus!

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je hond er straks als een bodybuilder op steroïden uitziet, dus bij deze enkele gemakkelijke tips om op een juiste manier met je hond te trainen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  • Pre-warm-up: Voordat je begint te sporten met je hond wil je zeker zijn dat hij gezond en fit genoeg is. Als je twijfels hebt, spreek met je dierenarts over het soort oefeningen dat je met hem wilt gaan doen.
  • Warm-up: Hoewel dierenexperts meestal vinden dat honden geen warm-up nodig hebben, is het geen slecht idee om dit toch te doen, zeker als jouw hond al lang niet actief is geweest. Begin dus met een spelletje apporteren, maar niet te lang natuurlijk want anders is hij straks al uitgeput voordat het echte werk gaat beginnen!
  • Oefeningen: Rennen met je puppy is de meest voor de hand liggende oefening voor je hond, maar er zijn er veel meer! Je hoeft je hond niet leren surfen (hoewel dat absoluut kan!) maar zorg er gewoon voor dat je de oefeningen wat varieert – voor je hond én voor jezelf – zodat je niet enkel bepaalde spiergroepen gebruikt en anderen niet.
  • Stop: Anders dan mensen weten honden niet wanneer het tijd is om te stoppen. Jij kent je hond het beste, dus het is aan jou om te beslissen wanneer jullie genoeg hebben gedaan. Je wilt je hond toch geen mond-op-mond beademing hoeven geven, toch?
  • Beloning: Ook voor deze gezonde beweging moet je je hond belonen met een gezonde snack wanneer jullie thuiskomen. En wat betreft die vieze pootafdrukken, stof en haren die je hond na het sporten meebrengt naar huis: met je Swiffer heb je het zo weer opgekuist!

Heb jij nog andere tips om samen met je hond te sporten?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Om het lopen ook voor Linux op te bouwen, hebben we samen start-to-run uitgelopen :-)

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina