Slaap zacht, m'n maatje

Slaap zacht, m'n maatje

Vorige week liet Zin in meer-experte Kristel haar veertienjarige poes inslapen. Het dier was ziek en half blind, toch was het afscheid emotioneel. Logisch na alles wat ze samen hebben meegemaakt.


Flashback. Ik was 31 en stond weer alleen. Relatie op de klippen, exit man, nieuw huis, nieuwe toekomst. Na een tijdje kocht ik een katje, een lapjeskatje, dat mijn maatje werd. Het diertje zorgde emotioneel meer voor me dan ik al die tijd besefte. Ze sprong blij tegen me aan telkens ik thuiskwam. Oké, er was geen man meer, maar toch een levend wezen dat blij was telkens ik thuiskwam. Ze zat op de mat voor de deur en vroeg een aai wanneer ik het huis uitging. Ha, ik kon mijn teveel aan liefde dan toch ergens kwijt. Ze plaste in de wastafel wanneer ik 's nachts te laat thuiskwam. Zie je wel, iemand wacht op me en wil me thuis 's nachts. Ze sliep achteraan op mijn bed, warm, ademend, levend. Ik was dus eigenlijk nooit helemaal alleen. Dankzij mijn lapjeskat.

Het gekke was dat ik me vorige week plots realiseerde dat m'n poes bij me was gebleven tot ik weer samenwoonde met een man. Alsof ze wist dat er nu iemand was, elke dag, aan wie ik mijn verhaal kwijt kon. Iemand om mee te knuffelen, om mee te delen. Iemand die me emotioneel steunde. Zij mocht nu vertrekken, haar taak zat erop, de cirkel was rond.

Dieren zijn niet zomaar een bende levende knuffels. Denk eens na: toch gek dat de hond altijd gaat liggen bij diegene die zich ziek of slecht voelt? En dat er heel wat mensen niet begrepen worden door anderen, maar zich emotioneel opladen tijdens therapiesessies met paarden. En waarom is zwemmen met dolfijnen zo'n onvergetelijke ervaring?

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een feilloos aanvoelen, gecombineerd met onvoorwaardelijke liefde. Dat is wat dieren ons geven. Je emotionele stemming wordt meteen opgepikt door de kat die zich ofwel wijselijk uit de voeten maakt, ofwel spinnend bij je komt liggen. Uitleg heeft ze niet eens nodig. En of je nu twintig kilo bent aangekomen, je vijf dagen niet hebt gewassen of net de flater van je leven hebt begaan, de hond zal je altijd opnieuw enthousiast kwispelend verwelkomen. Ken jij veel mensen die je altijd zo behandelen? Dieren voelen, passen zich aan en geven je het beste van henzelf. Zonder dat er een balans wordt opgemaakt: ik heb jou zoveel liefde gegeven, nu moet jij mij zoveel aandacht geven. Niet nodig.

Wij hebben boeken nodig, workshops, moeten ons trainen en laten coachen om te leren onder alle omstandigheden van elkaar te houden. Een dier heeft daar niets voor nodig. Dus wat let je nog: gooi de deur open, trek je wandelschoenen aan en knuffel een koe! Wedden dat je je heerlijk voelt daarna?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

tina516

tina516

gemeld

ik heb ook zo'n kat sinds mijn man is gestorven is hij mijn steun en toeverlaat ,hij is nu 19 jaar mijn tygro maar gaat in gezondheid fel achteruit ik vrees de dag dat ik hem zal moeten laten gaan ,dat breekt mijn hart als ik eraan denk ,je krijgt er zoveel liefde van ik heb er al 2 moeten afgeven ;veel sterkte met je verlies het is altijd een stukje van jezelf afgeven

  • melden
Zsuzsa 1

Zsuzsa 1

gemeld

Veel sterkte, heb er ondertussen zelf al 3 moeten laten inslapen, dus ik weet hoe je je voelt. Heb de mijne laten cremeren, ze staan hier nu op men kast, zo heb ik ze nog steeds dicht bij mij. Je hebt crematoriums speciaal voor dieren en het is zeer sereen, kan helpen bij het verwerkingsproces. Heb de mijne zelf naar Viersel gebracht, ben zeer tevreden. Kreeg het niet over men hart om ze bij de kliniek achter te laten. Een deel van het gezin, verdiend alleen maar het beste vind ik.

  • melden
Sabina48

Sabina48

gemeld

Veel sterkte, mijn poes heb ik na 19 jaar moeten laten inslapen, ja, ze was iemand van de familie geworden hé, dus ik begrijp je heel goed, kop op

  • melden

Heel veel sterkte met je verlies! ik heb zelf een prachtige pers van 1,5j en je haalt zoveel liefde uit je beestje. Ik hoop dat je er snel bovenop komt!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina