Verwelkom je eerste huisdier in het gezin

Verwelkom je eerste huisdier in het gezin

Een huisdier hebben is een geweldige ervaring, ongeacht je leeftijd. Het is ook een uitgelezen moment om je kinderen te leren over de verplichtingen die horen bij het zorgen voor een levend wezen.


Maar voordat je de sprong waagt en je eerste huisdier in huis haalt moet je zeker zijn dat het hele gezin klaar is voor deze verantwoordelijkheid. Stel jezelf de volgende vragen: kan je het betalen? Heb je tijd en ruimte in je leven om voor een dier te zorgen? Is iemand in het gezin allergisch? Ben je bereid om wat extra op te ruimen? En wie gaat er voor zorgen als je op vakantie gaat?

1. Voorbereiding
Eenmaal je zeker bent dat je klaar bent voor een huisdier is het tijd om je voor te bereiden. Eerst beslis je welk type huisdier het beste bij jouw gezin past. Sommige dieren hebben meer aandacht nodig dan anderen, dus overweeg hoeveel tijd je hebt om eten te geven, op te ruimen, wandelen te gaan en hoeveel emotionele ruimte je ervoor hebt. Honden en katten hebben bijvoorbeeld meer aandacht nodig dan vissen of kanaries.

2. Creëer hun ruimte
Hierna beslis je waar je dier gaat slapen en eten. Het liefste zoek je een rustig plekje uit. En als je kiest voor een puppy of kitten moet je ook een plekje bedenken voor zindelijkheidstraining. Voorzien ook het juiste eten zodat je huisdier voldoende groeit. Hou de grootte van de porties in de gaten en vergeet niet snoepjes aan je boodschappenlijstje toe te voegen die je kan gebruiken bij het trainen van je hond.

3. Voldoende beweging
Katten blijven van zichzelf actief als ze door hun kattenluikje binnen en buiten kunnen, maar honden brengen veel meer verplichtingen met zich mee. Ze moeten naar buiten om te bewegen, of het nu uren in de achtertuin spelen of een lange wandeling in het park is.

4. Hou ze gezond
Alle huisdieren zijn op hun eigenaars aangewezen voor hun gezondheid. Dit betekent dat je regelmatig met je huisdier naar de dierenarts moet wanneer je denkt dat het ziekjes is. Koop een gids over de verzorging van jouw huisdier – zo leer je meer over welke kwaaltjes typisch kunnen voorkomen worden.

Swiffer XXL vloerreiniger
Swiffer XXL Vloerreiniger: een snel, handig en efficiënt schoonmaaksysteem
(122)

Swiffer XXL vangt en houdt 3x meer stof en haar vast dan een traditionele bezem en plumeau

Ontdek nu!

5. Opruimen
Huisdieren zijn wat dat betreft net kinderen: als je ze alleen laat maken ze er een boeltje van! Om maar niet te denken aan hoeveel haar ze overal in huis achterlaten… Zorg er dus voor dat je voldoende geduld hebt om wat extra op te ruimen – honden springen graag rond en zijn vaak een beetje onhandig met hun kwispelende staarten en verorberen af en toe met veel plezier een schoen of twee. Katten daarentegen zijn wendbaarder maar laten hun sporen achter op meubels en linnengoed, zeker wanneer ze beginnen te ruien in de lente en zomer. Gebruik Swiffer voor die opruim-momenten want de Vloerreiniger trekt vuil en haar zelfs uit de kleinste hoekjes, zoals onder de zetel, aan. De Duster helpt je dan weer die haarballen van bovenop de boekenkast of je computerscherm – waar je kat graag haar dutje doet – verwijderen.

Het is een grote stap om te kiezen voor je allereerste huisdier, maar eens je het diertje in huis hebt en een band begint te bouwen heeft het een fantastisch effect op je leven. En met het Swiffer effect vraag je je misschien af waarom je geen tweede zou moeten nemen!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina