Zo houd je de mand van je huisdier echt proper

Zo houd je de mand van je huisdier echt proper

Honden- en kattenmandjes zijn magneten voor haar, stof en geurtjes. Tijd voor actie!


Is de mand van je kat of hond een reusachtige stofbal geworden? Houden de kinderen hun adem in als ze er langs lopen? En is het zo erg geworden dat je trouwe viervoeter er liever niet meer in slaapt?

Je huisdier houdt net zoals jij van een proper bedje. Dus voordat je denk dat die twee nieuwe luchtverfrissers die je installeerde in huis ontspannende kattenlucht en enerverende natte hondengeur verspreiden, hier enkele simpele tips om het bedje van je huisdier proper te houden. We geven je graag enkele tips om vieze honden- en kattengeurtjes te verwijderen

1. Was de mand
Afhankelijk van het soort katten- of hondenmandje dat je hebt, kun je de hoes van het schuim verwijderen en in de wasmachine stoppen… of je kunt het hele bedje erin doen (als dit volgens het wasvoorschrift kan natuurlijk). Zorg ervoor dat je een ‘intensief’ programma kiest met warm water en voldoende wasmiddel zodat je zoveel mogelijk geurtjes en haren verwijdert in de was. Vermijd wasverzachter: veel huisdieren zijn hier allergisch voor.
Je kan ook elke week als je de rest van je huis met je Swiffer Duster doet ook de dierenmand onder handen nemen. Zo vermijd je een opeenstapeling van haren in de mand die al snel het hele huis doorwaaien.

2. Droog de mand
Als je de mogelijkheid hebt om het bedje buiten in de zon te laten drogen, geweldig: de zon doodt de laatste bacteriën. Zo niet: stop het bedje in de droogkast met een drogerdoekje. Zo verminder je statische elektriciteit en verwijder je nog meer dierenhaar. Gebruik natuurlijk wel een lage temperatuur zodat je dier straks nog in zijn bedje past als het droog is!

3. Geef je huisdier een bad
Als je de moeite doet om het bedje van je huisdier te wassen, dan moet je ook zeker je huisdier zelf wassen. je huisdier wassen linken naar het artikel (how to best groom your pet) Want een propere mand voor een ongewassen dier is een beetje hetzelfde als in een proper bed klimmen nadat je hard hebt gezweet bij het sporten – reden om weer helemaal opnieuw te beginnen...

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Swiffer

Swiffer

Geschreven door Ashley91 een lid van Zin in meer,26 november 2015

Chocolademousse

Chocolademousse

Chocolademousse

Iedereen kan wel naar de snoepwinkel of bakker gaan voor zoetigheden voor familie en lovers met Valentijn. Maar als je een chocoladeliefhebber bent d...

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Tips om je keuken schoon te maken

Tips om je keuken schoon te maken

Tips om je keuken schoon te maken

De keuken is wellicht het hart van het huis, waar iedereen bijzondere momenten deelt. Toch kan je soms het gevoel krijgen dat de keuken netjes houden je te veel wordt. Met deze tips kan het allemaal wat eenvoudiger.