Hoe verwijder je vlekken en dierenharen?


Gezin
17/05/2021
Zin in het wegtoveren van alle dierenharen en vlekken die je huisdieren overal in huis achterlaten? Voor elk probleem een oplossing!

Je huisdieren horen bij je gezin en nemen een belangrijke plaats in, maar ze zorgen voor extra poetswerk... Ontdek onze tips voor het opkuisen van kattenpis of het verwijderen van dierenharen op de zetels.

Schoonmaakmiddelen op strategische plaatsen opbergen

Zoals je weet, hebben ook je huisdieren hun eigen lievelingsplekjes in huis: een zetel waar ze zich graag in nestelen voor hun middagdutje, of een hoekje in de living waar ze goed kunnen zien wat er gebeurt zonder gestoord te worden. Sommige plekjes riskeren natuurlijk sneller smerig te worden dan andere, denk maar aan het hoekje waar hun eetbakje staat. De hal is ook een van de eerste plekken in huis waar je huisdier potensporen achterlaat, wanneer jullie van een wandeling thuiskomen.

Dus, om de schade van je huisdier te beperken, zorg je ervoor dat je op deze strategische plekjes een paar poetsmiddelen binnen handbereik hebt. Zo kun je geregeld vlekken en dierenharen verwijderen zodra je ze vaststelt.

Kies telkens de beste poetsmethode

  • Dierenharen verwijderen: gebruik een synthetische droge doek met lange vezels om het haar op te vegen dat je huisdier het hele jaar door verliest, en vooral wanneer het in de rui is. Om van al dat rondslingerende haar snel en efficiënt af te komen, gebruik je een Swiffer® bezem met een dik, droog doekje. Meubels en textiel stof je af met Swiffer® Dusters met pluizige vezels.
  • Rond de voerbakjes en de kattenbak: vooral daar moet je de hele tijd kroketkruimels en brokjes dierenvoer opvegen die op de grond zijn gevallen wanneer je hond of poes iets uit zijn bakje heeft geslobberd. Om je niet iedere keer te hoeven bukken, gebruik je een bezem met een lange steel en een vochtige borstel die je in de buurt bewaart, zoals de Swiffer® bezem bijvoorbeeld. Gebruik je hem met een vochtig doekje, dan is hij perfect geschikt voor de eethoek van je huisdieren.
  • Sporen van natte poten: daarvoor gebruik je best een vochtig doekje of dweil waarmee je het vuil dat je huisdier van zijn wandeling heeft meegenomen snel kunt opnemen.
  • Allergenen uit de huidschilfers van dieren verwijderen: dieren laten niet alleen haren en potensporen achter, maar ook onzichtbare stofdeeltjes en parasieten. Om dit probleem aan te pakken – het verwijderen van allergenen uit de huidschilfers van huisdieren – gebruik je een bijzonder efficiënt schoonmaakmiddel: de Swiffer® Duster. De plumeau van de Swiffer® Duster is juist speciaal daarvoor ontworpen. Die verwijdert het vuil, het stof en de allergenen die zich in spleten, barsten en gaatjes verstoppen en maakt elke oppervlakte tot in de diepte schoon.

En jij, wat doe jij om korte metten te maken met de vuile sporen die je viervoeters in huis achterlaten?