Hoe maak je korte metten met hondengeurtjes in huis?


Gezin
17/05/2021
Heb je zopas een pupje geadopteerd? Zin in meer geeft je alvast dit advies mee om onaangename geurtjes van je jonge hondje te verwijderen.

Heb je net een puppy in huis gehaald? Met deze tips kun je vermijden dat je huis naar natte hond gaat ruiken.

Eindelijk mag je dat schattige donsje in je armen nemen, en het is zó lief! Maar heb je wel aan alles gedacht? Is je huis klaar voor een nieuwe puppy? Je nieuwe huisgenootje mag er nog zo lief en weerloos uitzien, je kent de verhalen van andere hondenbaasjes: begin al maar te wennen aan de rommel en geurtjes! Durf je nog wel vrienden uit te nodigen? Met deze adviezen kun je een puppy opvoeden en ervoor zorgen dat je huis een aangename plek blijft voor jezelf, voor je huisdier en voor je gasten!

De stofzuiger is je beste vriend!

Of je dat nu wilt of niet, je zult toch regelmatig moeten stofzuigen om van rondslingerend hondenhaar af te komen. Dat helpt om geurtjes een halt toe te roepen, maar het kabaal van de stofzuiger riskeert je pupje angstig te maken. Daarom kies je beter voor een vloerreiniging met Swiffer en vochtige doekjes. Na elke kuisbeurt verstuif je ook wat Febreze Textielverfrisser op matten en stoffen (gordijnen, zetels…). Zo blijft je huis altijd proper en fris, klaar om je gasten te verwelkomen.

Vlekken weg in no time!

Een puppy adopteren, daar droom je van, maar dan kun je ook geregeld te maken krijgen met kleine ongelukjes en ongemakken: telkens wanneer hij overal in huis op zijn kauwspeeltje kwijlt of een plas op het tapijt achterlaat, laat hij daar onaangename geurtjes achter. We raden je aan om deze vlekken onmiddellijk te verwijderen, voordat ze opdrogen en blijven zitten, en daarna direct een luchtverfrisser te verstuiven om onprettige geurtjes te neutraliseren.

Je vraagt je af waarom je puppy altijd op dezelfde plek zijn behoefte doet? Dat komt omdat hij daar zijn eigen geur opsnuift. Daarom is het essentieel om een product te gebruiken dat de geuren volledig oplost (en niet slechts verdoezelt), zoals de luchtverversers van Febreze. Zo voorkom je dat je huisdier nog meer ‘verrassingen’ voor je gasten in petto heeft…

Een lekker geurtje in huis

Iedereen houdt van dieren, vooral als ze eruit zien als een bolletje wol! Je vrienden zullen vast willen zien wat voor schattig doetje je in huis hebt gehaald. Rust het huis daarom al meteen uit met een elektrische luchtverfrisser van Febreze. De exclusieve OdourClearTM-technologie zuivert de lucht van hardnekkige dierengeuren, zodat het interieur van je huis altijd fris en zuiver blijft. Vlak voordat je gasten arriveren, kun je het huis eventueel nog snel parfumeren met een Febreze Luchtverfrisser Spray.

En jij, welk advies heb jij om te vermijden dat het huis naar natte hond ruikt?