Badpret voor baby’s én mama’s!

Badpret voor baby’s én mama’s!

Waarom voelt de ene baby zich als een vis in het water en begint de andere in bad meteen te brullen? En hoe kan je van het dagelijks badje een prettig ritueel maken? Zin in Meer vroeg een aantal mama’s en papa’s hoe zij het aanpakken: tips uit de badpraktijk!


Om van het baden een prettig moment te maken waar je baby naar uitkijkt, bereid je je best een beetje voor. Kies een moment waarop je rustig de tijd kunt nemen en probeer je kind altijd op hetzelfde tijdstip een bad te geven. Zo maak je er een echt ritueel van. Zorg dat de badkamer lekker warm is, leg alles wat je nodig hebt al klaar en vul het badje alvast, zodat je spruit er meteen in kan… Komen dan de traantjes? Probeer volgende tips.

Van waterlanders tot waterpret

Badtruukjes van mensen die het weten kunnen: mama’s en papa’s!

Tip van Elly: niet inzepen!
“Wat de pret vaak bederft, is het vooraf inzepen van je baby. Die krijgt het daardoor koud, en begint prompt te brullen. Oplossing? De baby niet inzepen en direct in het badje leggen. Dat is niet alleen veel fijner voor de baby, maar ook veel beter voor zijn tere huidje."

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Peter gunt baby genoeg tijd
“Onze baby vindt het bad geweldig. Dat werd me echter pas na een paar keer duidelijk: hij gaat pas echt genieten vanaf het moment dat hij beseft dat hij kan drijven en vrij bewegen in het water (uiteraard met mijn hand onder zijn hoofdje!). Dus mijn tip: gun je baby de tijd om zich echt goed te voelen in het water."

Tine zweert bij de ‘Tummy Tub’
“Pietertje vond het bad maar niks. Tot mijn vriendin voorstelde om hem eens een badje te geven in haar Tummy Tub. Dat is een hoog doorschijnend badje met een brede rand waarin de baby rechtop zit. Een succes, dus ik kocht meteen ook zo’n tub! Pieter kan er vrij zijn armpjes en beentjes in bewegen en, omdat hij recht zit, kan hij alles in de gaten houden. Het mooie is ook dat hij in die tub als vanzelf een foetushouding aanneemt en dat voelt natuurlijk vertrouwd."

Katrien legt een washandje op zijn buikje
“Als je baby huilt in het badje kan het helpen om een warm, nat washandje op het buikje en de borstkas te leggen. Mijn baby wordt daar meteen stil van en geniet dan volop. Blijkbaar hebben sommige baby’s iets nodig dat hen ‘beschermt’ in bad. Dan voelen ze zich veiliger in het water."

Saskia doet melk in het bad
“De baby van mijn schoonzus huilde altijd in bad en wij hebben dat probleem nooit gehad met onze kinderen. Op een dag was mijn schoonzus op bezoek en ik gaf haar baby een badje zoals ik dat gewend ben: in water met wat badmelk. Geen snikje gehoord! Was ze misschien bang van het schuim? In elk geval is het huilen gestopt sinds mijn schoonzus geen badschuim meer gebruikt."

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Karine

Karine

gemeld

De kleine noah gaat heel graag in zijn badje

  • melden

KellyW88

gemeld

Ons zoontje gaat gelukkig graag in bad. Hij begint pas te wenen als hij er uit moet ��

  • melden

Leuk artikel. Maar waar blijft het artikel over "Badpret voor baby's en papa's"? Als men het over gezin, kinderen en badpret heeft denk ik dat de meeste vaders daar graag ook bij gerekend willen worden!

  • melden
Lacrima

Lacrima

gemeld

Wij nemen onze baby al sinds zijn 2 maand mee onder de douche. We hebben wel een babybadje, maar mee onder de regendouche gaat een stuk vlotter. Hij huilt niet,, tenzij we de douche uit gaan, want dan is het over met de pret.

  • melden
Liana

Liana

gemeld

luik ,toof artikelen

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina