Gaan honden en baby’s samen?

Gaan honden en baby’s samen?

Als jouw hond of kat altijd al jouw geliefde ‘baby’ is geweest en je nu zwanger bent, is het niet onlogisch dat je je afvraagt of iedereen het straks wel goed met elkaar gaat kunnen vinden.


Dingen om vooraf te doen
Honden hebben het vaak moeilijker dan katten als er een nieuwe baby in huis komt. Dit komt omdat zij een ander soort band met ‘hun’ mensen vormen en dus eerder jaloers zullen zijn. Maar je hoeft je echt geen zorgen te maken want enkele kleine trucjes kunnen al helpen.

Dieren – net zoals baby’s – hebben baat bij voorspelbaarheid en routine. Daarom is het een goed idee om met zoveel mogelijk veranderingen, die door de komst van de baby gaan komen, van te voren te beginnen. Dingen klaarmaken zoals wiegjes en speelboxen geeft je hond de kans om er alvast aan te wennen. Vergeet ook niet dat dieren territoriaal zijn. Dus als je hond een favoriete hoek van de kamer heeft zet je baby’s wipstoeltje best niet hier neer! 

Koop enkele maanden voordat je baby geboren wordt een bench voor je hond. Maak hier zijn huisje van en laat het hekje open staan. Moedig je hond aan en zorg ervoor dat ze van hun nieuwe slaapplaats houden en wanneer je baby geboren is kan je het hekje van de bench sluiten zonder dat de hond hier onrustig van wordt.

Als er gehoorzaamheidsproblemen zijn is het nu het moment om ze aan te pakken. Een hond die opspringt is nu misschien niet zozeer een probleem, maar hoe voel je je daarover als je je pasgeboren kindje in je armen hebt?

Die eerste ontmoeting
Wanneer je baby is geboren, maar voordat jullie van het ziekenhuis naar huis komen, kan je een gebruikt babydekentje of lakentje in de bench van je hond leggen. Geur is heel belangrijk voor dieren en zo heeft je hond kans om kennis te maken met je baby voordat de eerste ontmoeting echt plaatsvindt.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Wanneer laat je baby en hond best kennismaken? Pak het rustig en ontspannen aan, want dieren voelen je energie snel aan. Breng je baby niet naar de hond maar laat de hond op zijn eigen tijd naar je baby toekomen. Zorg ervoor dat je de eerste weken je hond vaak beloont met veel lovende woorden en spendeer nog heel wat tijd met hem (wanneer je kindje slaapt). Beloon je hond met ovende woorden en lekkerje snoepjes telkens hij je baby netjes en voorzichtig benadert.”

Veiligheid zo pak je dit aan
Ga er nooit van uit dat je huisdier jouw baby of peuter geen kwaad zal doen. Kleine mensjes doen onverwachte dingen – een gil of plotse beweging kan zelf het zachtaardigste dier doen schrikken en reageren. Nieuwsgierige peuters kunnen hun liefde tonen door aan je hond zijn staart te trekken of een vinger in zijn oog te steken! 

Zet een limiet op spelen. Hoewel honden graag een beetje ravotten is vijf of tien minuten meer dan genoeg. Geef je hond snoepjes als hij of zij bijzonder geduldig is. Gebruik verhaaltjestijd om je kind te leren wat empathie is. Of vraag hen hoe hun favoriete teddybeer zich voelt als hij bang is of pijn heeft, en leg uit dat de hond hetzelfde voelt. Het beste advies is om je kind en hond nooit onbewaakt in dezelfde kamer te laten.

Properheid telt nog meer
Wanneer een baby zijn intrede doet in het huis wordt poetsen een van je belangrijkste taken. Zeker als er ook een hond in huis is. Hondenhaar gaat overal zitten, zelfs op de kleinste plekjes. Daarom kan Swiffer helpen op een snelle, eenvoudige manier om hondenhaar en stof volledig te verwijdere. Dankzij Swiffer’s unieke systeem dat vuil aantrekt en vasthoudt. Zo heb jij meer tijd om te genieten van die onverwachte momenten met je nieuwe baby in huis!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!

Schoonmaaksystem

Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Swiffer

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie