Gymnastiek voor je baby

Gymnastiek voor je baby

Wie zei dat gymnastiek enkel voor volwassenen is? Alle kinderen hebben voordeel aan gymles. Het helpt de spieren versterken, stimuleert de zintuigen en helpt met leermoeilijkheden en obstakels die op school voorkomen. Kinderen maken buitengewone sprongen vooruit wanneer ze zich meer bewust zijn van hun zintuigen en hun spieren tegelijk versterken. Hieronder vind je een voorbeeld van een 5 weken durende babymassage en van de zintuigen die we stimuleren :


Week 1
Tijdens de eerste week ligt de focus op relaxatie. Wanneer kinderen ontspannen zijn, zijn ze klaar om te leren en sociaal met elkaar om te gaan.

Week 2
De kinderen worden met snelle handbewegingen gemasseerd, waardoor zintuigen gestimuleerd worden die noodzakelijk zijn voor het leerproces.

Week 3
De zintuigen smaak en geur staan in de kijker tijdens de derde week. Moeders leren dat het heel normaal is voor baby’s om alles dat ze zien in hun mond te steken. Dit is hun manier van ontdekken.

Week 4
Deze week ligt de nadruk op balans. Moeders masseren hun baby's in een opwaartse beweging.

Week 5
Tijdens de vijfde week worden de spieren geoefend. Eén van de technieken die hier wordt gebruikt is om het kind op beide zijden te rollen zodat beide kanten van het brein gestimuleerd worden.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

JulieB

JulieB

gemeld

Nu is mijn kleintje nog maar 11 dagen oud, maar babymassage staat alvast binnenkort op het programma!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow