Het huis veilig maken voor je baby

Het huis veilig maken voor je baby

Voor kindjes is dingen in de mond stoppen dé belangrijkste manier om te ontdekken. Zorg er voor dat het binnenshuis zo veilig mogelijk is voor jouw kleine ontdekkingsreiziger.


Kleintjes gebruiken hun handen, hun beentjes en vooral hun mond om de wereld te verkennen. Ze raken alles aan wat ze kunnen vinden en stoppen het in hun mond om zo vertrouwd te raken met hun omgeving. Het is dan ook belangrijk ze goed in de gaten te houden, maar het is natuurlijk onmogelijk om elke beweging van dichtbij te volgen. Daarom moeten we oplossingen zoeken om ons kleintje in ons huis te beschermen.

Hier enkele tips om van je huis een veilige thuis te maken.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  1. Bekijk de wereld eens als een baby: ga op je knieën zitten en kijk rond je, hoe anders ziet alles er nu uit! Voorwerpen en dingetjes die kleiner zijn dan een babyknuistje vallen meestal niet zo op als we rechtstaan. Maar als we naar babyhoogte zakken, zien we ze op de grond liggen. Ruim ze dan meteen op.
  2. Alle stopcontacten moeten beveiligd worden met afdekplaatjes die vergrendeld kunnen worden. Losse plaatjes zonder vergrendeling zijn niet echt ideaal: de baby kan ze snel zelf losmaken en in zijn mond steken.
  3. Zet zwaardere voorwerpen op de onderste legplanken en denk ook aan de hoeken van meubels (televisiekast, boekenrek, tafel) waaraan je kleintje zich kan kwetsen. Je kan ze eventueel overtrekken met een zachter materiaal.
  4. Chemische producten, reinigingsmiddelen en detergenten moeten buiten het bereik van kinderen bewaard worden zodat ze de huid of de ogen niet kunnen irriteren en zodat kinderen er niet van kunnen drinken. De Ariel-pods en alle andere wasmiddelen moeten altijd buiten het bereik en het zicht van baby's en kinderen worden bewaard. Zet ze in de verpakking op de hoogste legplanken (zodat er geen losse pods op de grond kunnen vallen).
  5. Dit geldt ook voor geneesmiddelen, die bewaar je best achter slot en grendel.
  6. Lades die je niet gebruikt, moeten altijd dicht zijn. Anders kan je kleine ontdekkingsreiziger ze als een trapje gebruiken als hij het hogerop wil gaan zoeken.

Denk ook aan de ramen! Om een valpartij te voorkomen, mogen de laagste ramen nooit helemaal openstaan. Zo nodig kan je speciale hulpstukjes gebruiken die het raam op een kier houden.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador