Hoe organiseer je het einde van het schooljaar?

Hoe organiseer je het einde van het schooljaar?

Zin in een serene aanpak van het einde van het schooljaar? Het klassenfeest, de voorbereidingen van het volgende schooljaar…, met deze tips krijg je het allemaal voor elkaar.


Het einde van het schooljaar betekent dat de vakantie aanbreekt… maar misschien ook een periode van stress voor de ouders! De organisatie van het traditionele feestelijke einde van het schooljaar, de voorbereidingen van het volgende schooljaar: met een paar tips als deze kun je het allemaal zonder stress beter organiseren.

Voorbereiding van het einde schooljaar

Voor kleine kinderen is het hoogtepunt van het einde van het schooljaar vaak het traditionele schoolfeest. Maar het is niet altijd een feest voor de ouders om taarten te maken, feestelijke outfits te naaien en de activiteiten bij te kunnen wonen! Hoe organiseer je dan deze kermis voor de kinderen?

  • Moet je een taart meebrengen? Allemaal is de keuken dan maar, het is een ideale gelegenheid voor een gezinsactiviteit. Kies voor een grote klassieker die bij iedereen in de smaak zal vallen, of durf een origineler recept waarmee je iedereen zult verbluffen! En vergeet na het bakatelier niet in schoonheid te eindigen met een kleine lenteschoonmaak in de keuken…
  • Als de kinderen zich moeten verkleden maar je geen tijd hebt om een kant en klaar kostuum te kopen of er zelf een te naaien, geen paniek! Met een klein beetje fantasie kun je er makkelijk een in elkaar flansen. De kinderen vinden het gewoonlijk de max om in de kasten te snuffelen op zoek naar een unieke, zelfgemaakte vermomming .
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Anticiperen op het volgende schooljaar

En ja, om stress te vermijden bij het begin van het volgende schooljaar is het nog het beste om goed georganiseerd te zijn vanaf de afloop van dit schooljaar. Met deze tips kun je beter anticiperen op het begin van het volgende schooljaar:

  • Plan nu al het doktersbezoek in voor de medische attesten van de kinderen, bijvoorbeeld zodra je van de vakantie thuiskomt. Zo heb je alvast meer kans een datum te vinden die je goed uitkomt dan wanneer je er op het laatste nippertje aan denkt.
  • Wanneer je de schoolspulletjes van de kinderen opbergt, kun je ervan profiteren om een lijstje op te stellen van de benodigdheden die je zult moeten gaan kopen en van degene die je kinderen nog kunnen gebruiken in het volgende schooljaar. Het einde van het schooljaar is trouwens het beste moment om ze te kopen omdat er dan veel minder volk is in de gespecialiseerde winkels. Het voordeel is dus dat je meer keuze hebt en minder stress!
  • Vraag nu al aan je kinderen welke buitenschoolse activiteiten ze in het volgende schooljaar willen gaan doen. Dat geeft jou meer tijd om informatie in te winnen over verenigingen, sportcentra en prijzen. Een goed idee is dat je dit met andere ouders bespreekt tijdens het schoolfeest, zodat je alvast kunt uitzoeken met wie de kinderen eventueel kunnen meerijden.

En jij, wat zijn jouw tips voor een stressloze voorbereiding van het einde van het schooljaar?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Vrouwen onder elkaar, praat mee!
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina