Op reis met de kinderen!

Op reis met de kinderen!

Zin in een reis met de kinderen? Dit zijn enkele tips om te plannen voor een geslaagde trip met het hele gezin.


Heb je zin om op reis te gaan met je kinderen? Dit advies zal je helpen om er een goed voorbereide en geslaagde escapade van te maken.

Reizen met kinderen: welke bestemming kies je?

Voor je gaat plannen voor een reis met de kinderen, moet je eerst een geschikte bestemming vinden die aangepast is aan de kleintjes. Met deze tips vind je de ideale bestemming:

    • Let op het seizoen, want als je wilt reizen met een baby of kleuters, kun je beter afzien van al te warme, koude of vochtige reisbestemmingen. Geef dus de voorkeur aan streken met een gematigd klimaat zodat je kinderen maximaal van de reis kunnen genieten.
    • Vermijd ook hoge bergstreken: kinderen, en vooral baby’s, hebben veel moeite in hoge berggebieden door de onvermijdelijke afname van het zuurstofgehalte in de lucht.
    • Houd ook rekening met tijdsverschillen: sommige volwassenen hebben moeite met een jetlag, maar de kleintjes zijn er nog gevoeliger aan! Geef daarom de voorkeur aan minder verre bestemmingen voor een vakantie met kleine kinderen.
    • Tropische landen kun je maar beter helemaal vergeten: die gebieden worden vaak geplaagd door epidemieën, zoals geelkoorts of malaria, en zijn dus sterk af te raden.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Hoe bereid je een reis met de kinderen voor?

Voor een reis met de kinderen, is een goede voorbereiding van de vakantie heel belangrijk. Maak een lijstje van de documenten en belangrijke spullen die je mee moet nemen: identiteitskaarten van de kinderen, hun vaccinatiekaarten, verzorgingsproducten en luiers, zuigfles en waterverstuivers als je in de zomer op reis gaat. En niet te vergeten: het knuffelbeest.

Als je met een baby reist, neem je best ook de buggy mee, vooral als je van plan bent om ter plekke een paar excursies te doen en dus veel te voet gaat.

Als je in de zomer op vakantie gaat, vergeet dan niet een goede zonnecrème in je valies te stoppen (met beschermingsfactor 50, of zelfs een sunblock). Smeer de lijfjes van je kroost regelmatig in, ondanks het protest van de kinderen, want je kunt er niet omheen als je een zonnesteek wilt vermijden!

Als je geen zin hebt om in je vakantie de was te doen, is het misschien toch verstandig om een beetje waspoeder mee te nemen voor het geval dat de kinderen vlekken maken op hun kleertjes. Het pluspunt? De vertrouwde geur zal de kleintjes per direct troosten wanneer ze een beetje heimwee naar hun eigen bedje hebben!

En jij, welke tips heb jij voor een reis met de kinderen?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina