Tekenen dat je gaat bevallen

Tekenen dat je gaat bevallen

Een zwangerschap betekent negen maanden uitkijken naar dat ene moment: de bevalling. De geboorte van je kindje is misschien de meest ingrijpende gebeurtenis van je leven, maar hoe herken je dat het moment daar is? Geen paniek, je lichaam is voorbereid om je op het juiste moment de juiste signalen te geven.


Een eerste signaal is bijvoorbeeld het breken van het membraam of het breken van de vliezen. De hoeveelheid water die uit de vagina komt verschilt van vrouw tot vrouw, bij sommigen is dit een klein beetje, bij andere een grotere stroom. Soms kan het ook zijn dat het scheuren van de vliezen pas tijdens de bevalling of net ervoor gebeurt. Maar bij de meeste gevallen, wanneer je water breekt voor de weeën, beval je binnen de 24 uur.

Anderzijds is er ook het bloedverlies. Een dag of twee voor de weeën beginnen kan je een roze of bloederige afscheiding opmerken. Dit is eigenlijk de slijmprop die je baarmoederhals tijdens de zwangerschap heeft afgesloten. Deze afscheiding wordt niet altijd opgemerkt en bij sommige vrouwen beginnen de weeën al voor dat deze slijmprop is vrijgekomen.

Een belangrijke aanwijzing dat de bevalling er zit aan te komen zijn de weeën. Dit zijn regelmatige samentrekkingen van de baarmoeder. In het begin voelen deze als menstruatiekrampen of pijn in de onderrug die komt en gaat met een tussentijd van 20 à 30 minuten. Maar geleidelijk aan nemen de pijn en krampen toe en beginnen de weeën langer te duren. Zo komt men uiteindelijk aan het duidelijkste bevallingssymptoom: weeën die om de drie tot vijf minuten komen. Als je denkt dat je weeën hebt, moet je je gynaecoloog bellen en hem de precieze informatie omtrent je symptomen doorgeven.

Bij iedereen begint de bevalling anders en er zullen altijd uitzonderingen zijn maar één ding staat vast, na deze zware inspanning zal je eindelijk kunnen genieten van die kleine spruit die je negen maanden bij je gedragen hebt.

En dan wordt het tijd voor luiers natuurlijk. Wil je meer tips over je baby? Registreer je nu al op Pampers.be en ontdek heel wat informatie over de ontwikkeling van je kleintje. Bovendien ontvang je bij registratie een gratis fotoboek om al je mooie herinneringen te bewaren.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Lies91

Lies91

gemeld

Vandaag 37w zwanger, spannend...

  • melden

Chabet

gemeld

Met 38+1 weken is dit een heel interessant artikel! Bedankt! Hopelijk niet al te pijnlijk. Spannend....

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina