verjaardagsfeest-voor-feestvarkentjes

Zo organiseer je een verjaardagsfeest voor kleine feestvarkentjes!

Je mini-me is bijna jarig. En dat moet natuurlijk gevierd worden. Maar hoe pak je het aan? Met deze tips organiseer je een verjaardagsfeestje voor je peuter of kleuter waar iedereen van geniet: je kapoen, de genodigden én jij als organisator.


Tip 1: hou het klein(schalig)

Een grote groep mensen kan overweldigend zijn voor heel jonge kinderen. Plan dus voor de allerkleinsten liever een feestje in familiekring, met een beperkte gastenlijst: oma’s, opa’s, peter en meter, tantes en nonkels. Van zodra je kind goed samenspeelt met anderen (en daar ook iets aan heeft) kan je overwegen om een feestje te organiseren voor de vriendjes of klasgenoten.

Tip 2: timing is everything

Je feest overdag organiseren rond het (na)middagdutje van je kleintje is strategisch een slimme zet. De jarige is dan net op tijd wakker voor de taart én om cadeaus uit te pakken. Vaak al vermoeiend genoeg!

Ideetjes: een familiebrunch, een heuse afternoon tea (thee is superhip, trouwens), een tuinfeestje of een picnic in de tuin of in het park.

Tip 3: themafeestje of niet?

Hoe jonger de jarige, hoe minder hij of zij je thema zal oppikken. Maar vanaf 3 jaar kan het wel héél leuk zijn om er eentje te kiezen. Leuke thema’s op peuter- en kleutermaat, voor meisjes én jongens: jungle, kabouters, <Voornaam van je kind> in Wonderland, katten, Barbapapa, Bert & Ernie, regenboog, sprookjesbos, Vos en Haas, insecten (lieveheersbeestjes, vlinders …) en nog veel meer.

Tip 4: decoratie met ballonnen

Met gewone ballonnen bereik je al gauw een vrolijk feesteffect. En kinderen zijn er dol op. Vorm bijvoorbeeld met verschillende ballonnen de leeftijd van je kind en plak ze met plakband op de muur, op de deur of op het raam. Met crêpepapier of met gewone koffiefilters vouw je bijvoorbeeld simpele bloemen om de ruimte tussen de ballonnen op te vullen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tip 5: serveer gezonde (cup)cake(s), fruittaart of een fruit op stokjes

Zo kan je kleine spruit er zelf ook volop van meegenieten. Hier vind je alvast een lekker gezonde bananentaart<linkto: healthy cake for a young child>. Druiven, bananen, kersen, appel, perzik en mango zijn populair bij de kleintjes én je prikt ze makkelijk op een satéstokje. Presenteer ze als een egel: in een ananas of een halve meloen geprikt. Natuurlijk hou je een oogje in ‘t zeil en help je de jongsten om dit veilig op te eten.

Tip 6: voorzie een veilige speelplek voor kruipers en peuters

Baken een kleine ruimte af. Leg speeldekens of puzzelmatten op de vloer zodat de kleinste genodigden veilig kunnen spelen. Regel eventueel een babysitter of een oudere broer, zus of nichtje om toezicht te houden.

Tip 7: geniet zonder stress

Ben je als ouder blij en ontspannen? Veel kans dat je ukkepuk dan ook vrolijk is. Verwacht dus niet onrealistisch veel van die eerste verjaardagsfeestjes. En hou het vooral simpel. Gezellig bijpraten met je familie is sowieso superleuk. Toch?

Veel plezier, en een hele fijne verjaardag aan je kapoen!

 

Heb je zelf nog leuke tips voor een geslaagd verjaardagsfeestje?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina