Zo vier je Sinterklaas zonder stress

Zo vier je Sinterklaas zonder stress

De maand december brengt enorm veel drukte en spanning mee voor kinderen ... én ouders. Daarom geeft Zin in meer je tips om zonder stress met het hele gezin te genieten van al dat moois.


Begin op tijd

Je kunt er niet omheen: een feest voorbereiden vraagt tijd. Een planning en lijstjes maken dus! Bewaar je planning ook voor volgend jaar, dan hoef je het warme water niet weer uit te vinden. Begin tijdig met je aankopen zodat je die kunt spreiden. Bekijk welke dingen je online kunt bestellen en thuis laten leveren. Gedaan met alles nog snel-snel op het laatste moment te doen!

Bepaal je eigen sinterklaasfeest

Jij bepaalt als ouder in hoeverre je je laat meeslepen door de druk van reclame, je kinderen, familie en andere ouders… Wat als de vriendjes vaker hun schoen mogen zetten? Wees creatief! Vertel je kind dat de Sint voor iedereen evenveel brengt. Als er extra’s zijn, dan hebben de ouders die betaald… Grotere kinderen kun je wel uitleggen wat jouw waarden en principes zijn.

Maak samen een verlanglijstje

Bereid je kind vanaf het begin voor op het feit dat de Sint niet alles van het lijstje kan en zal geven. Bedenk samen wat je kind écht graag wil hebben en noteer alles samen op een mooi verlanglijstje: download dit leuke exemplaar! Sinterklaas heeft ook een postadres: Sinterklaas, Spanjestraat 1, 0612 Hemel. Je kind krijgt een brief terug!

Zorg voor structuur

Structuur brengt kinderen rust. Hou je vaste routines zoveel mogelijk aan. Op tijd naar bed dus. Ook een aftelkalender met de belangrijkste activiteiten in december kan wonderen doen. Bepaal vooraf hoe vaak je kind een schoen mag zetten.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Wees mild

In de drukke decembermaand hebben veel kinderen een kort lontje of zijn ze tegendraads. Denk eraan dat je kinderen een spiegel zijn van jezelf. Kun je zelf niet veel hebben op dit moment? Dan is het niet vreemd dat je kind zich net zo gedraagt…  Wat wél helpt is je kind begrip tonen: al die spanning wordt soms teveel, ook voor jou.

Maak het nét spannend genoeg

Als ouder maak je Sinterklaas zo spannend als je zelf wil. Hou daarbij rekening met de grenzen van je kind. Is het bang van Zwarte Piet die door de schoorsteen komt? Zet de schoen dan gewoon buiten voor de deur. Leg wél nadruk op gezelligheid, samenzijn, liedjes zingen en plezier maken, want daar gaat Sinterklaas tenslotte ook om. Wordt je kind bang of stelt het veel vragen? Dan breekt het moment misschien aan om te vertellen dat Sinterklaas niet bestaat.

Beperk de prikkels

Je kunt er niet omheen: Sinterklaas is een commerciële hoogdag. Als ouder moet je sterk in je schoenen staan om je kind duidelijk te maken dat het écht niet alles kan hebben wat het ziet. Niet eenvoudig en maak het jezelf dus ook niet te moeilijk. Wil je je kind niet blootstellen aan al die speelgoedreclame op televisie? Dan kan een dvd een oplossing zijn. Kies eventueel ook voor een reclamewerende sticker op je brievenbus. Dat scheelt stapels reclamefolders en zeurende kinderen...

En jij, hoe vier jij Sinterklaas zonder stress?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer