Buiten spelen is goed voor je kinderen


Gezin
17/05/2021
Spelen en op ontdekking gaan is gunstig voor een normale ontwikkeling van je kind, zowel fysiek als mentaal.

Ze zullen zich natuurlijk vuil maken, maar toch is het belangrijk dat je de kinderen buiten laat ravotten, want spelen in de buitenlucht heeft veel positieve effecten.

Je kinderen krijgen beweging als ze buiten gaan spelen

Verstoppertje of tikkertje spelen en buiten lopen kan heel positief zijn voor je kind. Actieve kinderen hebben sterkere botten, beter ontwikkelde spieren en lopen minder risico op zwaarlijvigheid dan kinderen die vaker binnen blijven en minder beweging krijgen. Bovendien beschouwen ze buiten spelen niet als sport, maar als een heerlijke tijd, waarin ze zich naar hartenlust mogen uitleven! Laat de kleintjes ook buiten spelen en sleep de hele familie mee voor een wandeling in het bos!

Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen wanneer ze in de buitenlucht spelen

Door erop uit te gaan, krijgen kinderen moed en zelfvertrouwen. Van al dat fietsen, om het hardst lopen, schommelen en aanleren van nieuwe spelletjes zullen ze zich steeds beter voelen in hun omgeving. Laat ze vrij spelen (maar ook altijd voorzichtig blijven), zodat ze leren een risico in te schatten en de nodige vaardigheden te ontwikkelen om onbekende situaties aan te kunnen. Op de lange termijn zullen ze steeds meer zelfvertrouwen krijgen en meer vertrouwen in hun capaciteiten.

Door buiten te spelen kunnen kinderen hun verbeelding de vrije loop laten

Doen alsof en kleine structuren opbouwen zijn spelletjes waarmee kinderen hun verbeeldingskracht ontwikkelen. Laat ze zandkastelen bouwen, in de huid van hun favoriete superheld(in) kruipen, een kamp bouwen in het bos, piloot of kinderjuf spelen ... Al deze spelletjes stimuleren de creativiteit van je kinderen, zodat ze de wereld van een andere kant kunnen zien. Zo ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden en leren ze problemen op te lossen.

Laat de kinderen buiten spelen om ze gezond te houden

Door buiten in het daglicht te spelen krijgen je kinderen volop vitamine D binnen, vooral in de zomer. Bovendien versterken ze op natuurlijke wijze hun immuunsysteem en neemt het risico op allergieën af, omdat ze buiten zijn, zich vuil maken en in contact komen met aarde en bacteriën.

Bereid je voor op de buitenavonturen van je kind

  1. Kies kleren die lekker makkelijk zitten en tegen een stootje kunnen. Regenlaarzen of stapschoenen beschermen je kinderen tegen uitglijden.
  2. Zet een grote doos of stevige tas bij de deur, waar je kinderen hun vuile kleren in kunnen gooien wanneer ze thuiskomen van hun belevenissen in de natuur. Laat ze ook hun schoeisel uittrekken, zodat ze geen modder in huis verspreiden. Maar mocht dat toch gebeuren, maak je huis dan snel weer proper met de Mr. Proper Vloeibare Allesreiniger!
  3. Als je kinderen het echt bont hebben gemaakt en hun kleren er heel smerig uitzien wanneer ze thuiskomen, hoef je je geen zorgen te maken. Zorg dat je altijd Ariel 3in1 Pods bij de hand hebt en doe de vuile was rechtstreeks in de wasmachine. De Pods zijn ideaal om vlekken te verwijderen en maken de kleren van je kinderen weer helemaal proper, fris en klaar voor hun volgende avonturen in de buitenlucht.

En jij, heb jij tips om de ontdekkingstochten van je kinderen goed te laten verlopen?