Customiseer je sneakers!


Gezin
17/05/2021
Zin in originele sneakers voor het nieuwe schooljaar? Kleine tutorial voor gecustomiseerde sneakers die steelse blikken zullen oogsten!

Weer naar school gaan wanneer het nieuwe schooljaar begint, dat is niet altijd even makkelijk voor de kinderen. Want dan begint het weer: huiswerk maken en andere verplichtingen nakomen. Gelukkig zijn er allerlei trucjes om deze intens geladen periode voor hen wat draaglijker te maken. Zoals het toevoegen van een persoonlijke toets aan hun gecustomiseerde sneakers, zodat ze met vleugeltjes aan hun voeten weer de klas invliegen! Dit is een makkelijk toe te passen techniek – en niet duur – om de sneakers van je kinderen te transformeren in enkele eenvoudige stappen.

Voor het customiseren van kindersneakers heb je nodig:

Je vertrekt van het idee dat je vormpjes creëert die je op de sneakers kunt bevestigen met kleine stukjes Velcro. Tof om doodgewone witte sneakers op te fleuren en een tweede leven te geven! Dit materiaal heb je nodig voor het customiseren van sneakers:

 • Schuimpapier dat je kunt kopen in een hobbywinkel. Kies een dik vel (2 cm). Dit materiaal is tegelijk licht en sterk en ook waterbestendig als er een waslaag op zit. Je kunt het in allerlei kleuren vinden, zelfs in de vorm van pailletten!
 • Een viltstift om de gewenste vorm te tekenen
 • Velcrostrips
 • Gekleurde veters
 • Onuitwisbare viltstiften om motieven toe te voegen aan het schuimpapier.

Om sneakers te customiseren: stap voor stap

Begin met het afdekken van de werktafel. Houd ontsmettende doekjes bij de hand, voor het geval dat.

Bedenk eerst welke vorm je de sneakers wilt geven. Je zou kunnen uitvoeren wat je kind in gedachten heeft. Denk er alleen aan dat je voldoende ruimte op de sneakers voorziet, waarop de vormpjes goed zullen blijven zitten zodra de sneakers gecustomiseerd zijn.

 • Teken de gewenste vorm uit op het papier: vleugels, vlammen, hartjes… Teken de randen van de vormpjes en snijd ze met een schaar uit het schuimpapier.
 • Zodra het eerste vormpje is uitgeknipt, kun je dat gebruiken om er een tweede identiek hetzelfde mee uit te knippen – tenzij je voor een origineler design kiest met twee verschillende vormpjes!
 • Om ze op de schoenen te bevestigen gebruik je strookjes Velcro: plak één zijde op de vormpjes van schuimpapier en de andere zijde op de schoen. Plak de Velcro alleen op de buitenkant van de schoen, want aan de binnenkant zullen de vormpjes niet lang blijven zitten.
 • Zodra de Velcro vastzit op de buitenranden van beide sneakers van een paar, kun je trouwens nog andere vormpjes uit het schuimpapier knippen om je sneakers elke dag een andere look geven!
 • De gekleurde veters zijn de afwerking van je gecustomiseerde sneakers. Je zou beide schoenen zelfs een veter in andere kleur kunnen geven. Dat is trouwens een uitstekende manier om de kleintjes te leren hun linker- en rechtervoet uit elkaar te houden!
 • Tot slot laat je de kinderen met onuitwisbare viltstiften de versiering van hun gecustomiseerde basketschoenen afwerken. Laat ze volop hun verbeelding uitleven. En mocht er een stift van tafel rollen, geen paniek, dan zal de Wondergum van Mr. Proper de schade herstellen!

En jij, heb jij oude schoenen al eens een nieuw leven gegeven?