Een reis met de kinderen overleven: handige gids


Gezin
17/05/2021
Reizen met je kinderen: fantastisch om fijne herinneringen op te doen … als alles gaat zoals gepland! Dit zijn onze tips.

Het is zover: de tickets zijn geboekt en je gaat met je hele gezin op vakantie of een weekendje weg. Een droom! Behalve als de kleinste zijn kuren weer heeft of als je zeurende tiener zijn mobiele telefoon niet met rust kan laten ... Al onze tips voor een geslaagde vakantie met je gezin. Geen kopzorgen, alleen maar leuke herinneringen!

Reizen met tieners … en hun telefoon!

Je tiener kan maar niet van zijn mobiele telefoon afblijven? Hij neemt de hele tijd selfies of gaat de WiFi-code van het hotel zoeken in plaats van te genieten van gezellige momenten met de rest van het gezin? Voordat je je boos maakt … denk eraan dat het zijn manier is om in contact te blijven met vrienden en schoolkameraden. Trouwens … die telefoon zou je misschien nog handig kunnen gebruiken om meer informatie te vinden over je vakantiebestemming!

Om misbruik te vermijden, leg je samen een limiet vast. Zo zou je bijvoorbeeld het gebruik van de telefoon tijdens de maaltijden kunnen verbieden. Maar let erop dat je zelf dan ook die regel respecteert!

Reizen met kinderen … en hun wensen

Je hebt ongetwijfeld veel tijd besteed aan het organiseren van excursies en activiteiten die bij alle gezinsleden in de smaak vallen. Maar als je nu eens niet het hele programma van A tot Z zelf zou plannen, met risico op tegenstand, en de reis samen organiseerde! Vraag de kinderen wat ze willen doen en bereid je voor op een reeks compromissen: iedereen moet het naar zijn zin hebben.

Je bent niet verplicht om de hele tijd hetzelfde te doen. Willen de kleintjes naar het zwembad? Je tiener zou ervan kunnen profiteren om er in z’n eentje op uit te trekken. Wil hij volleybal gaan spelen op het strand? Toon het voorbeeld en doe zelf ook mee. Wees op elke onverwachte omstandigheid voorbereid en denk eraan enkele Always Dailies Singles inlegkruisjes in je valies te stoppen.

Reizen met kinderen … en hun willetje

Om te voorkomen dat je familievakanties op een nachtmerrie uitdraaien, is de beste oplossing dat je er voor het vertrek over spreekt. Zo vermijd je onenigheid en oplaaiende ruzies. Dring erop aan dat het de bedoeling is dat jullie allemaal samen genieten van de vakantie en dat iedereen er pret aan beleeft. Is er iets waar ze moeite mee hebben? Praat er dan over, in alle ernst en rust. Negeer hun onvrede niet, want dat zal nog meer op hun zenuwen werken.

En jij, wat zijn jouw tips voor een rustige vakantie met je gezin?