Hoe houd je je kinderen bezig tijdens het weekend of in de vakantie?


Gezin
9/02/2023

Vakanties, weekenden: de kinderen zijn vaak gezellig thuis... Hier zijn enkele ideeën voor activiteiten om ze bezig te houden en samen plezier te maken!

 

Bordspellen, Playmobil of films: kinderen raken er uiteindelijk op uitgekeken en jij ook... Iedere keer een andere activiteit bedeken is niet per se eenvoudig: je hebt ideeën nodig. Uistapjes voor het gezin, spelletjes om thuis te doen of knutselen, ontdek activiteiten voor jong en oud.  

 

#1 : Zoutdeeg maken

 

Geen zorgen, het is makkelijk te doen: gooi één glas zout, twee glazen bloem en één glas water bij elkaar en roer in een pan op laag vuur tot je niet meer kunt roeren. 
Zodra het deeg is afgekoeld, kunnen de kinderen hun creativiteit hier op loslaten, en jij natuurlijk ook! Bakjes, Poppetjes of hartjes voor aan een sleutelhanger: alle kleiwerkjes hoeven alleen maar een nacht te wachten voordat ze in de oven op 100° gaan om hard te worden. Tot slot, pak wat verf en geef ze een mooie kleur!

 

💡Het extraatje: geen gevaar voor de kleintjes, het deeg is eetbaar (maar niet erg lekker...).  

 

#2 : Bowlen

 

Zoek om te beginnen tien voorwerpen die als kegels kunnen worden gebruikt: bijvoorbeeld, lege plastic flessen, lege toiletrolletjes of lege keukenrollen. Zoek vervolgens een bal en bepaal de baan. Hoe groter je bent, hoe verder je van de kegels af moet gaan staan om het spel eerlijk te laten verlopen.  
Nu kan je lekker bowlen zonder stinkende schoenen! Wie zal de meeste strikes gooien?

 

💡Het extraatje: als je binnen bent, verwijder dan de doppen van de flessen om minder lawaai te maken.

 

#3 : The Explorer

 

Is het lekker weer buiten? Dan kun je gaan wandelen in het park en picknicken op het gras voor een gezellig moment samen in de zon. Om de kinderen te vermaken, kan je een schattenjacht in het park organiseren. Alles wat je nodig hebt, is een kaart van het park en een schoenendoos vol snoep. Je kinderen zijn nu echte ontdekkingsreizigers!  

 

💡Het extraatje: voor wie meer wilt bewegen is een fietstochtje naar het park altijd een goed idee!

 

#4 : Gezinsuitstapjes

 

Heb je besloten om er op uit te gaan? Dan zijn er veel mogelijkheden, zoals naar de dierentuin, een pretpark of een museum. Deze uitjes zijn vaak geschikt voor het hele gezin en daarom ideaal om samen herinneringen te maken. Vergeet niet een selfie te maken met de giraffen!
Wil je een origineler uitstapje? Ga naar een escape room: stel teams samen waarmee je zo snel mogelijk moet zien de kamer te komen. 
Het is een geweldige manier om samen plezier te hebben, ongeacht de leeftijd.

 

Welke activiteit zou jij kiezen om tijd met het gezin door te brengen?

Krijg tot en met 5€ cashback  bij Omnibionta3