Daten doe je nu zo

Daten doe je nu zo

Een date in het vooruitzicht? En als nieuwe single al een tijdje niet meer aan dating gedaan? We geven je graag wat nuttige tips waarmee je je zelfzeker op het gladde dating-ijs kan wagen.


Dating basisregels?

Date Regel 1: wees jezelf tijdens je date.
Date Regel 2: doe wat je wilt, zolang je Date Regel 1 maar niet overtreedt.
Met deze twee Date Regels kom je al een heel eind als je (opnieuw) op zoek gaat naar de ware, maar soms heb je antwoorden nodig voor specifieke vragen over situaties en valkuilen op de weg naar geluk.

Date vraag 1: Wie stelt de date voor?

Hij. Of jij. Eigenlijk dateert deze vraag nog uit de tijd toen vrouwen geduldig zaten te wachten tot de witte prins voorbijkwam. Tegenwoordig hangt het er gewoon vanaf wie als eerste meent dat de tijd er rijp voor is. Toch vind je nog mensen die suggereren dat vrouwen van de 21ste eeuw zoals in de 20ste eeuw moeten wachten tot de man over de brug komt, omdat ze anders ‘te brutaal’ zouden zijn. Maar wil jij echt een date met een kerel die beledigd is als een vrouw hem uitnodigt om samen een glas te gaan drinken?

Date vraag 2: Wie betaalt de rekening?

Dat is een van de moeilijkste dilemma’s om op te lossen, waarschijnlijk omdat er al gauw een machtsspelletje achter wordt vermoed (als hij betaalt, verwacht hij dan iets in ruil?). Wij stellen voor dat wie de ander uitnodigt, ook de rekening betaalt, zodat jij een restaurant of café kunt uitkiezen dat binnen je budget valt. Voel je je hier nog niet goed bij? Stel dan voor om die avond de rekening te delen, zodat jullie elk precies de helft betalen.

Date vraag 3: Is er een nieuwe formule voor ‘etentje met film achteraf’?

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Misschien komt je eerste date neer op online chatten! Je hoeft dus zeker geen specifieke formule toe te passen, zolang jullie maar lekker kunnen praten. En waarom zou je niet in groep uitgaan? Zo vermijd je dat jullie elkaar uren aan een stuk verplicht onweerstaanbaar moeten vinden. En je kunt hem observeren in zijn natuurlijke omgeving (d.w.z. met zijn vrienden).

Date vraag 4: Moet ik hem vertellen dat ik andere mannen zie?

Zolang jullie elkaar geen eeuwige trouw hebben gezworen, moeten beide partijen beseffen (en aanvaarden) dat wanneer de ander ‘bezet’ is, ‘bezet’ zoveel kan betekenen als ‘sushi gaan eten met iemand anders’. Als je dus met verscheidene mannen date om ze beter te leren kennen en niemand het woord ‘exclusief’ in de mond neemt, hoef je je niet verplicht te voelen om officieel mee te delen dat er niemand anders in het spel is.

Date vraag 5: Mag ik uitgaan met een collega?

Veel bedrijven zetten expliciet in hun personeelsregels dat medewerkers alleen professionele relaties met elkaar mogen hebben. In zo’n geval moet je er twee keer over nadenken of je je carrière op het spel wilt zetten voor een gezellig avondje uit. Zonder zo’n regel ben je niet verplicht om je baas te laten weten dat jij en een collega een tafel in een restaurant hebben geboekt. Maar als jullie dating een beetje serieuzer wordt, meld je het beter aan je manager (ook al ben je dat niet verplicht). Als jij er eerst over begint (en niet wacht tot een collega je ‘betrapt’ en begint te roddelen), dan toon je dat je erover hebt nagedacht en dat je privérelatie je prestaties op je werk niet zal beïnvloeden.

Date vraag 6: Hoe maak ik een einde aan een relatie?

Jullie hebben elkaar al een keer of drie ontmoet, maar in verdere stappen heb je echt geen zin. Wat nu? Alles hangt af van hoe je relatie (hoe kort ze ook was) tot nu toe is verlopen. Hebben jullie vooral via e-mail met elkaar gepraat, dan is het heel aanvaardbaar om er ook via e-mail een punt achter te zetten. Was de telefoon jullie favoriete communicatiemiddel, bel hem dan. En als hij deel uitmaakt van je ruime vriendenkring en je hem ook later nog af en toe zult zien, dan kun je hem beter persoonlijk vertellen hoe de zaken er voorstaan.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina