Eigen schuld, dikke bult

Eigen schuld, dikke bult

De Amerikaanse auteur Suzanne Venker kijkt hoofdschuddend naar ons. Want wij vrouwen, wij willen te veel. Mochten we ons wat onderdaniger opstellen en prioriteit geven aan onze man en kinderen, we zouden een pak gelukkiger zijn. Ja ja, denkt Zin in meer-experte Manon.


Alweer een berg was. Alweer stof en hondenharen in huis. En modder. Van de voetbalschoenen van de jongens die hele grasvelden mee naar binnen torsen. Maar eerst nog dat artikel schrijven. En daarna boodschappen doen. Ramen lappen. Sporten. Koken. En oh ja, ook nog vrijen. Het is een quasi onmogelijke opgave voor een vrouw om al die taken en wensen gecombineerd te krijgen én een liefdevolle, innige relatie te hebben. Hoe doen al die andere vrouwen dat toch?

Eigen schuld, dikke bult, vindt auteur Suzanne Venker. Dan had ik me maar wat onderdaniger moeten opstellen en niet zo veel met mezelf bezig moeten zijn. De Amerikaanse moeder van twee kinderen schreef een boek (How to choose a husband) waarin ze in twaalf stappen uit de doeken doet hoe je een geschikte echtgenoot vindt, ermee trouwt en hem gelukkig maakt. Ze beweert dat als vrouwen zich onderdanig opstellen, niet buitenshuis gaan werken en hun dromen opbergen om prioriteit aan hun man en kinderen te geven, hun huwelijk gegarandeerd zal slagen. Onze geëmancipeerde cultuur vindt ze puur vergif, want die zet vrouwen op een voetstuk, sluit mannen uit en negeert de behoeften van kinderen. Terug achter het aanrecht en immer bereidwillig zijn tussen de lakens dus...

Nu ben ik best bereid om mijn gedachten en ideeën over tegenstrijdige uitspraken te laten gaan en mezelf ook eerlijk te bevragen. Wil ik te veel? Spendeer ik te veel tijd aan mijn job? Of aan hobby’s misschien? Staat de relatie met mijn partner onder druk omdat ik niet elke avond een warme maaltijd voor hem voorzie of omdat mijn vermoeidheid het ’s avonds van mijn romantische intenties wint?

Als ik het lijstje zo af ga, kan ik alleen maar tot de conclusie komen dat ik inderdaad te veel wil, net zoals mijn vriendinnen. Ook omdat thuisblijven en dus rondkomen met één inkomen een wel erg minimalistisch leven betekent. Maar wat ik vooral zie, is dat veel vrouwen niet hun kinderen of partners te kort doen, maar vooral zichzelf. Die kappersbeurt slaan we nog wel een week over. Dat avondje met de vriendinnen verschuiven we naar volgende maand. Die avondcursus mediteren kan volgend kwartaal wel. Juist omdat onze mannen en kinderen ons nú nodig hebben en we hun wensen heel vaak boven de onze zetten.

Kijk, dát vind ik nu getuigen van inlevingsvermogen, bereidwilligheid en volgzaamheid. Het zou verdorie elke maand Moederdag moeten zijn!


Manon

Gezin & relatie experte
Manon

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Ik ben oké

Ik ben oké

Ik ben oké

Ongeveer één op de drie huwelijken in ons land eindigt eerder dan de bekende ‘tot de dood ons scheidt’-gelofte. Dat heeft niet alleen een impact op de ouders, maar vooral op de 40.000 betrokken kinderen. Ook de kinderen van Zin in meer-experte Manon horen hier helaas bij.

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.