En de prins viel van z’n witte paard...

En de prins viel van z’n witte paard...

Als je elkaar echt graag ziet, maak je amper ruzie. Je denkt precies hetzelfde over de dingen en blijft bij mekaar tot de dood jullie scheidt. Toch? Zin in meer-experte Manon heeft haar romantische ideeën na jaren moeten aanpassen...


Gisteren kwam mijn vriend met een mooi bosje bloemen binnen. Had hij iets op te biechten? Had hij toevallig getankt en was het zo’n goedkoop tankstationbosje? Was het een goedmakertje? Of moest ik iets voor hem doen? Mijn lief keek me niet-begrijpend en licht geïrriteerd aan. Deed hij iets liefs voor me, was het nog niet goed. “Schatje, ik zie je gewoon graag!”

Mijn gevoel voor romantiek zat jarenlang op een ander niveau: ik ging voor oneliners zoals ‘tot de dood ons scheidt’ en was ervan overtuigd dat je in een relatie hetzelfde over dingen moest denken. Of dat ruzie altijd een slecht teken was. Een beetje zoals tweelingzielen: jij en hij (of zij!) aan de ene kant en de rest van de wereld aan de andere. Een nieuwere variant van de prins op het witte paard zeg maar.

Inmiddels ben ik door schade en schande wijs geworden en weet ik dat romantische idealen maar moeilijk in de praktijk zijn om te zetten. Hoe je je relatie dan wel sterk houdt? Met een gezonde portie realisme, liefde en respect. Deze tips zetten je romantische voetjes terug op de grond en laten je meteen zien hoe jullie je relatie kunnen versterken:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  • Net zo min als het gras aan de andere kant altijd groener is, is een relatie ook niet altijd halleluja. Ups en downs en ook pittige ruzies horen erbij en zorgen ervoor dat je elkaar nog beter leert kennen. Voor je mening uit kunnen en durven komen, betekent ook dat je respect voor elkaar hebt, ook al verschil je soms van mening.
  • Was de passie in de eerste maanden bijna ontembaar en ben je er nu amper mee bezig? Helemaal niet erg, zolang je maar investeert (met tijd, liefde, aandacht, knuffels...) in je relatie en laat merken dat je dol op je lief bent. Niemand blijft in de extatisch opgewonden fase van het begin.
  • Wat niet betekent dat seks niet belangrijk is: dat is het namelijk wél. Seks bevestigt je relatie, zorgt dat je dichter naar elkaar toe groeit en het is een geweldige manier om intimiteit te delen.
  • Zie de verschillen tussen jou en je partner niet als iets dat tussen jullie in staat, maar als iets dat jullie relatie juist interessanter maakt. Waarschijnlijk viel je in het begin van jullie relatie juist op die andere interesses, denkwijzen en karaktereigenschappen. Ze houden je relatie boeiend en rijk.
  • Natuurlijk doe je regelmatig water bij de wijn, maar niet alle relatieproblemen kan je oplossen met een compromis. Soms ben je het gewoon niet eens met elkaar. Punt!
  • Probeer je lief niet te veranderen, maar kijk liever of je zelf anders met een probleem om kan gaan.

Manon

P.s. Geïnspireerd door mijn schrijfsels heb ik mijn lief net een sms’je gestuurd dat ik hem graag zie. ‘Ik jou ook’ sms’te hij meteen terug. Nu alleen nog wat meer tijd voor elkaar vinden in ons drukke gezin...

Gezin & relatie experte
Manon

Lees alle blogs van Manon

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina