Evenwicht tussen kind en relatie

Evenwicht tussen kind en relatie

Samen een kind krijgen is fantastisch! Toch heeft de zorg om die kleine baby ook heel wat valkuilen in petto voor kersverse ouders. Met wat volgt in je achterhoofd, laat je het kleine wondertje niet tussen jullie als koppel komen.


Een kleine baby, maar een hoop te doen!

Wanneer je samen een kindje krijgt, onderschat dan vooral niet de heisa die een baby met zich meebrengt. Je kindje eet op hele andere uren dan jullie en kan niet wachten, houdt je soms nachtenlang wakker, spuugt alles onder en zorgt voor bergen was, heeft medische controles nodig, enzovoort. Grootste valkuil is te denken dat je als koppel na de bevalling de draad gewoon terug kunt oppikken. Mooi niet: je slaapt wanneer hij dat doet, je eet wanneer hij dat niet doet. Bovendien ben je hormonaal nog steeds een rollercoaster wat voor de nodige emotionele uitbarstingen zorgt. Gewoon erdoor gaan, niet te veel ruzie maken en na een paar maanden stabiliseert de boel vanzelf.

Ik werk, jij zorgt voor de baby.

Lijkt logisch, mama is thuis en kan voor de baby zorgen, papa gaat werken. Toch is het niet erg bevorderlijk voor jullie relatiegeluk om de zaken zo op te splitsen. Het verstevigt je band als koppel én als gezin om samen voor de baby te zorgen: een badje geven, aankleden, ... Ook al moet mama niet gaan werken, een kind krijgen is een hele zware belasting en als ze die alleen moet dragen, krijgt ze onbewust het gevoel dat papa haar in de steek laat.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Ouder zijn kun je leren

Wanneer wij een kind krijgen, denken we dat we vanaf dag één perfecte ouders moeten zijn. Dat zijn we niet. Begin elkaar niet te verwijten wanneer er fouten gebeuren, overleg liever samen en steun elkaar in het zoeken naar oplossingen bij problemen. Probeer niet je eigen mening of idee erdoor te drukken, het is een illusie dat één van jullie weet hoe het moet en de ander niet. Kunst is net om het samen uit te zoeken en elkaar ook die ruimte te geven.

Eerst de baby, dan de man

Een klassieker: vrouwen die bevallen hebben vaak enkel en alleen maar oog voor de baby, zodat manlief zich letterlijk achteruit geduwd voelt. Geen tijd, aandacht, zorg of liefs meer voor hem. In de eerste weken is dit niet meer dan normaal. Zelfs de eerste maanden slorpt een kind alle aandacht en zorg op. Maar geleidelijk aan heeft je man wel het recht om zijn plaats naast jou terug op te eisen. En dan moeten kindjes soms leren wachten, knuffels delen, eten wat de pot schaft, enzovoort.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina