Het feest van de liefde: Sint-Valentijn

Het feest van de liefde: Sint-Valentijn

Zin om wat meer te ontdekken over het feest van de liefde? Hier zijn de kleine geheimpjes omtrent Valentijn, commerciële feestdag voor sommigen, maar ook een dag van vreugde voor velen.


Het feest van de geliefden is niet altijd de commerciële dag geweest die we vandaag kennen, de favoriete feestdag van de chocolatiers en bloemisten. Hoe dan ook, een romantisch dinertje voor 2 of een simpel huisgemaakt dinertje voor twee zijn uitstekende manieren om elkaar dat ietsje extra lief te hebben.

Wat is dan de oorsprong van dit bijzondere liefdesfeest? Hier zijn enkele verklaringen:

De oorsprong van het liefdesfeest

Het is in het antieke Rome dat het feest van de liefde voor de eerste maal gevierd werd, of preciezer: de dag van de liefde. Inderdaad, de Romeinen vierden Lupercalia van 13 tot 15 februari. In deze periode waren dit echter “zuiveringsfeesten”: de link met liefde en liefhebben werd dus niet meteen gemaakt.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Op het einde van de Vde eeuw verbiedt paus Gelasius I deze heidense feesten en verklaart 14 februari als zijnde Sint-Valentijn. Valentijn is de heilige baas der verloofden en verliefden. Echter, het is niet slechts in de Middeleeuwen dat het feest der geliefden ontstaat: het zijn eerder lieve woordjes die worden uitgewisseld in plaats van geschenkjes. Het is in Engeland dat we voor de eerste keer de gebruiken en gewoontes van Valentijn herkennen: er werden kleine geschenkjes gegeven en de vrouwen werden volop het hof gemaakt. Het liefdesfeest breidt zich nadien uit naar Noord-Amerika en landt pas terug bij ons na de Tweede Wereldoorlog.

Nu we wat meer weten over het liefdesfeest dat we Sint-Valentijn noemen, hoeven we niet te overdrijven! Een verzorgende shampoo voor heerlijk ruikend haar, een mooie kleedje, en een lekker dinertje: meer hoeft het niet te zijn!

Wat heb jij voorzien om het liefdesfeest te vieren dit jaar?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina