Gooi die ergernis uit je relatie

Gooi die ergernis uit je relatie

Maak van ergernissen hét middel om je persoonlijkheid en je relatie te verrijken!


Je relatie spiegelt je persoonlijkheid

Niets zo confronterend voor je eigen persoontje als een relatie. Dat lijkt natuurlijk nooit zo in het begin. Integendeel, eindelijk denken we die ander gevonden te hebben bij wie onze persoonlijkheid helemaal past. Je partner en jij geven het beste van zichzelf en in meer dan één opzicht zijn jullie op elkaar afgestemd: je denkt, voelt en doet synchroon. Perfecte harmonie. Maar zonder dat je het beseft, houdt de ander je een spiegel voor waarin je eigen persoonlijkheid behoorlijk uitvergroot wordt.

Andere persoonlijkheid: de ergernis groeit

Dat gaat zo: na een tijdje doet of zegt je partner iets waarvan jij net vindt dat je het niét doet of zegt: je zit niet voortdurend op te ruimen. Je verheft je stem niet. Je zegt geen afspraken met vrienden af. Je foetert niet in het verkeer. Enzovoort.

Jij bent opgegroeid met een stel normen en waarden, met gedachtegangen en een gedrag waarvan je hebt geleerd dat het zo hoort. Onbewust verwacht je van je partner hetzelfde: dat zijn persoonlijkheid aansluit bij hoe jij denkt, doet, voelt. Doet hij dat niet, ondanks misschien wel herhaaldelijk vragen van jou, dan begint de ergernis...

Leren van je ergernis

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Het is niet je partner, maar je onderbewustzijn dat een spelletje met je speelt. Je ergert je namelijk aan die zaken die je bij jezelf niet wilt toelaten, maar waarvan je nog wel wat kunt leren. Je onderbewustzijn weet dat en heeft precies daarom die partner voor je uitgekozen! Dat betekent niet dat je je partners gedrag moet kopiëren, wel dat je onderzoekt wat jij er kunt van leren.

Bijvoorbeeld:

  • Je partner ruimt niet voldoende op. Bekijk het eens als een manier om de dingen wat meer los te laten en minder bezig te zijn met controle uit te oefenen
  • Je partner verheft zijn stem. Misschien heb jij geleerd dat je sowieso nooit boos mag zijn of àls je het al bent, dat je het zeker niet mag uiten.
  • Je partner belt een afspraak af omdat hij moe is. Not done voor jou, maar hij doet op dat ogenblik wel wat hij nodig heeft en durft een grens trekken naar anderen in plaats van voortdurend verplichtingen na te komen.

Je persoonlijkheid én je relatie worden rijker

Wanneer je het onderliggende stukje kunt zien dat het gedrag van je partner stuurt en dat bij jou soms ontbreekt, kun je leren van elkaar. Je persoonlijkheid wordt er alleen maar rijker van en je relatie uiteraard ook. Kun je het niet zien, dan stapelen de ergernissen zich op en leer je niets van elkaar. Jammer, want ergernis in je relatie geeft je nu net dé kans om gratis, veilig en op je eigen tempo aan zelfontplooiing te doen!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

johnny222

johnny222

gemeld

da's zeer zeker de waarheid,

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina