Hé, lekker beest

Hé, lekker beest

Eerst was hij blond, de prins die in ZIN IN MEER-experte Manons dromen galoppeerde. Noors ook, gespierd en stoer. Daarna wisselde ze hem in voor een zuiders donker type. En jouw droomprins, hoe ziet die eruit?


Vroeger viel ik op blond. Het Noorse type zeg maar. Een stoere Viking met ijsblauwe ogen, een uitgesproken kaaklijn, gespierde armen en een sterk uiterlijk. Een beetje zoals Viggo Mortensen. Mijn allereerste vriendje leek op hem. Of toch een klein beetje. Ik had me op voorhand niet zo beziggehouden met zijn innerlijk. Ik was zestien en verliefd. Helaas bleek hij niet alleen licht paranoïde en bezitterig, maar had hij soms ook last van losse handjes. Wellicht dé reden voor mijn rigoureuze ommezwaai kort daarna. Van Noors blank naar zuiders donker. Eerst was er Andy Garcia als inspiratiebron. Daarna maakte diens sympathieke, doch niet echt tot de verbeelding sprekende gezicht plaats voor de intrigerende koppen van Kevin Spacey en Javier Bardem. Beide geen echte klassieke knapperds zoals George Clooney, maar wel mysterieus en met dodelijk aantrekkelijke bruine ogen.

Je kan je afvragen in hoeverre dat ‘blonde haar, blauwe ogen-type’ wel echt mijn voorkeur wegdroeg, als ik in staat bleek om vol overtuiging en in no time te switchen naar het andere uiterste. Ik blijk niet de enige die van principes afwijkt als het om favoriete partnerkeuze gaat. Uit een Nederlands onderzoek van match.com blijkt dat bijna de helft van mannen én vrouwen geen duidelijk beeld heeft over hoe de ideale wederhelft eruit moet zien. Weet men dat wel, dan krijgt één op de vijf uiteindelijk toch een relatie met een type dat totaal niet aan hun droombeeld voldoet. Welke factoren dan de doorslag geven? Karakter, seksuele aantrekkingskracht en gemeenschappelijke interesses. Aha! Eindelijk wint het innerlijke het van een mooi snoetje.

Niet helemaal nieuw, maar toch goed om weten: zowel vrouwen als mannen vallen voor gevoel voor humor, zo blijkt uit de rondvraag. Al ben je nog zó lelijk, als je op de juiste momenten de juiste grappen weet te vertellen, heb je al een slag binnengehaald. Iets tastbaarder is een lekkere lijfgeur en mooie voeten. Verrassend is dan weer dat datgene waar je in eerste instantie op valt, het uiterlijk dus, minder belangrijk is als je ouder wordt. Ook het hebben van carrière en geld verliest dan een beetje van zijn glans. Al houden sommigen voet bij stuk wat uiterlijk en geld betreft. Want bij nogal wat vrouwen slaat het hart sneller van veel euro’s, terwijl vijf procent van de vrouwen en zestien procent van de mannen het uiterlijk het allerbelangrijkste vindt in een relatie.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Zolang je daar maar op tijd achterkomt, is er niet zoveel aan de hand. Zo had een kennis van mij via een datingsite een geweldige vrouw ontmoet. Ze was intelligent, werkte als huisarts, had humor... Ze woonde wel zo’n 300 kilometer bij hem vandaan, maar ach, liefde is sterker dan afstand. Wekenlang mailden ze elkaar. Mooie berichtjes, stoute berichtjes, grappige berichtjes... Kortom, het klikte. En de spanning steeg. De verwachtingen lagen hoog. Dromen werden gedroomd. Totdat er wat duidelijkere foto’s werden uitgewisseld. Te lelijk, was zijn verdict. De liefde bij mijn kennis was binnen een nanoseconde verdwenen. Gelukkig voor de arts in kwestie. Ze verdiende beter. Veel beter.

Manon

Gezin & relatie experte
Manon

Lees alle blogs van Manon

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina