Hoe verschillend staan mannen en vrouwen in een relatie?

Hoe verschillend staan mannen en vrouwen in een relatie?

Als koppel harmonieus genieten van een relatie, het is niet altijd even vanzelfsprekend. Soms lijkt hij inderdaad van Mars te komen en jij van Venus. Hoe verschillend staan mannen en vrouwen in een relatie en wat mogen we van elkaar verwachten?


Hoe evident is het om als koppel in harmonie samen te leven? Want – geef toe – in elk koppel wringt het soms wel eens. Niet abnormaal: mannen en vrouwen verschillen van elkaar, zowel biologisch als in hun denken en doen. Je kunt het ene namelijk niet loskoppelen van het andere. Vrouwen willen in een relatie vooral de band, het contact veilig stellen. Mannen denken na over de functie van acties en het resultaat daarvan.

1. Een klassiek koppel: zij praat, hij doet

Dat maakt dat voor een vrouw communicatie in een relatie in de eerste plaats dient om de verbondenheid te voeden. Mannen praten vooral als dat tot oplossingen leidt.

  • In een conflict wil jij het uitpraten, hij wil ruimte om actie te ondernemen.
  • Jij wil alles urenlang analyseren en dan gelijkgezind gaan slapen. Hij geeft op na een half uur praten en gaat klussen.
  • Jij verwacht een ‘sorry’ van hem, maar in plaats daarvan komt hij je gras afrijden.
  • Jij hoopt op vele ‘ik zie je graag’s, hij zegt dat niet telkens maar draagt steevast je boodschappen naar binnen.

2. Intimiteit en seksualiteit

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

De kijk op seksualiteit is bij beide partners in een koppel meestal anders. Voor een vrouw staat intimiteit in een relatie voor verbondenheid. Voor een man ook, maar ze zal tegelijk tot seksualiteit leiden. Dat heeft te maken met zijn hormoonniveau dat gericht is op doen en presteren. Naarmate je man ouder wordt, daalt zijn hormoonspiegel en zal seks zich steeds meer vertalen in intieme momenten.

  • Jij wil even knuffelen, hij ziet dat als een uitnodiging om verder te gaan.
  • Jij wil vooral in zijn armen in slaap vallen, hij wil dat daar eerst een orgasme aan vooraf gaat.

3. Ruzie maken of verzoenen

Net omdat een man meer testosteron in zijn lijf heeft, is hij eerder gericht op het conflict aangaan dan om de plooien glad te strijken. Daar waar jij een netelige kwestie wel wilt aankaarten met het oog op verzoening, zal hij geneigd zijn om de standpunten duidelijk te stellen en te strijden voor een overwinning. Vrouwen voeren in een relatie absoluut ook strijd, maar dan eerder onderhuids. Veel mannen snappen de signalen daarvan niet, ze hebben het nodig dat je open en duidelijk bent. Dat zal meer respect afdwingen en sneller tot verzoening leiden. En van jullie een beter koppel maken. Voor een vrouw is de manier waarop het gesprek even belangrijk als wàt er gezegd wordt, een man beseft dat niet altijd. Wanneer hij dus luid en duidelijk is, heeft dat niets te maken met twijfel over jullie als koppel, maar is hij gewoon zijn standpunt aan het verdedigen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina