Lang en gelukkig en boordevol liefde

Lang en gelukkig en boordevol liefde

In het begin lopen relaties over van liefde en verliefdheid. De kunst is veeleer om in een langdurige relatie die liefde vurig, diep en puur te houden. Met deze vijf ingrediënten kom je al een heel eind.


1. Communicatie op zijn best

Blijven praten is belangrijk, daar is iedereen van overtuigd. Maar het loopt nogal eens spaak met de manier waarop we communiceren, waardoor er een hoop misverstanden ontstaan. Onthoud alvast dit:

  • Ook gedrag is communicatie. Kan je partner zijn liefde niet makkelijk onder woorden brengen maar helpt hij je spontaan in het huishouden, dan zegt hij op die manier dat hij er voor je is.
  • Geef zo veel mogelijk ik-boodschappen in je relatie. Elke zin die begint met 'Jij...' klinkt al snel als een verwijt
  • Vergeet niet je liefde voor elkaar open te houden door regelmatig vragen te stellen over hoe de ander zich voelt bij situaties, beslissingen, enzovoort. Neem de dingen niet als vanzelfsprekend.

2. Resoluut voor een lichamelijke relatie

En dan hebben we het niet alleen over seks. Intimiteit maakt de band in een relatie heel sterk, omdat je lichaam gevoelens van liefde, tederheid, geborgenheid, troost, enzovoort opslaat. Gewoon knuffelen, aaien, elkaar spontaan even vastpakken als je thuiskomt, arm in arm lopen, tegen elkaar in Lang en gelukkig boordevol liefdeslaap vallen... Het brengt rust in je lichaam en het zijn allemaal uitingen van liefde voor elkaar.

3. Houden van ondanks

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Het is heel makkelijk om van de leuke eigenschappen van iemand te houden: hij is zo sterk, hij kookt lekker, hij is intelligent, hij is doortastend, ... Maar échte liefde houdt ook van de minder leuke kanten van iemand: van het feit dat hij geen geduld heeft, van zijn onvermogen om op tijd te komen, enzovoort. Pas wanneer je in een relatie iemand accepteert zoals hij helemaal is, is er de veiligheid om samen te groeien.

4. Samen is het sleutelwoord

Je hebt het nodig om herinneringen op te bouwen en samen ervaringen op te doen. Natuurlijk kan het zo zijn dat ieder een stukje zijn hobby's en vrienden heeft, maar je hebt toch belevenissen samen nodig. Plezier, moeilijkheden en ervaringen delen versterkt je band, maakt dat je samen over de dingen gaat nadenken en meer als een team in je relatie staat.

5. Fun fun fun

Een langdurige relatie raakt soms ondergesneeuwd in praktische beslommeringen over kinderen, verbouwingen, het werk, het avondeten, de familiefeestjes, enzovoort. Wat je ook doet of waar je ook bent, zoek het plezier van de dingen op. Samen lachen om iets geks, genieten van een film, van de kinderen, van vrienden, zorgeloos kunnen zijn, ... voeden de liefde voor elkaar, voor het leven en voor het samen-zijn.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina