Notensla, tomaatjes, een handvol zoenen en een klets op de billen

Notensla, tomaatjes, een handvol zoenen en een klets op de billen

Het is zaterdagmiddag en mijn vriend en ik zijn samen in de supermarkt. Terwijl ik mozzarella, zongedroogde tomaatjes en notensla uit de koeling haal, voel ik plots een hand op mijn billen en een zoen in mijn nek. Ik giechel als een jong hert, pak hem vast, geef hem een zoen en kijk verliefd in zijn ogen. Mijn vriend trekt me nog dichter tegen zich aan. "Hou op! Iedereen kijkt!", sis ik giechelig. Hij trekt me plagend nog dichterbij.


Aan de bak met prei staat een meisje. Ik schat haar hooguit een jaar of zeventien. Ze kijkt naar ons. De blik in haar ogen verraadt een mengeling van plaatsvervangende schaamte en misplaatste hooghartigheid. In het eerste geval kan ik me er wel iets bij voorstellen. Niet dat mijn vriend en ik elkaars mondhygiëne inspecteerden daar naast de mozzarella, maar toch. Verplicht worden te kijken naar een verliefd koppeltje, is iets waar je je snel ongemakkelijk bij kunt voelen. Ik heb daar alle begrip voor.

Dat heb ik veel minder bij haar hooghartige blik. Een blik die vertelt dat oudere (?) mensen niet horen te kussen op openbare plaatsen. Die zegt dat we niet verliefd naar elkaar mogen kijken. Sowieso lijken alle uitingen van 'houden van' tegenwoordig voorbehouden aan mensen onder de 25. Zie jij ze nog? Koppels boven de dertig die verliefd en hand in hand door de straten lopen? Zie jij nog vijftigers kussen terwijl ze op de tram wachten? Veertigers die elkaars hand vasthouden en liefdevolle blikken uitwisselen terwijl ze aan het shoppen zijn? Of zestigers die na veertig jaar huwelijk elkaar nog steeds speels in de billen knijpen?

Je zou me kunnen verwijten dat ik oneerlijk bevoordeeld ben ten opzichte van vrouwen die jarenlang in een relatie zitten en er niet eens aan denken om met hun man in de supermarkt te zoenen. En omgekeerd natuurlijk. Met een beetje pech is manlief er niet eens bij en zit hij gewoon thuis, is hij aan het werk of staat hij langs de lijn om jullie jonge voetbalwonder aan te moedigen. In die fase zitten vriend Zoran en ik niet. We zitten in een andere fase. Die van 'na veel moeilijkheden is het goed je zielsgenoot te hebben gevonden en daarmee te kussen in de supermarkt'.

We hebben al veel meegemaakt, hebben beide een pijnlijke scheiding achter de rug én hebben samen mijn borstkanker overwonnen. Wij gingen in drie maanden tijd van nét samen en verliefd, via de diagnose borstkanker naar de chemozaal en de radiotherapie. En we raakten elkaar onderweg niet kwijt. We bleven kussen. Wij hebben duizend redenen om elkaar te kussen in de supermarkt. Het feit dat je elkaar na morgen misschien pas opnieuw ziet in het hiernamaals, is daar maar één van.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Daarom, en om duizend andere redenen, pleit ik voor meer zoenende koppels in de supermarkt. Of in het café. In een restaurant. Op een terras. In de bib. Op straat. Of waar je ook bent. Vooral als je niet meer piep bent. Ik wil dat dertigers, veertigers, vijftigers en zestigplussers hartstochtelijk gaan zoenen. En de jonge koppels? Die moeten vooral goed blijven oefenen, zodat ze er straks een goede gewoonte van hebben gemaakt als buikjes en rimpels het hebben gewonnen van fitness en crèmes.

Ondertussen blijf ik zoenen. Ik hoop dat ik het preimeisje op mijn vijfenzeventigste nog eens tegenkom in de supermarkt. En dat haar partner haar dan eens lekker op de billen kletst en vurig kust naast de tomaten.

Manon

Ps: Wat vind jij? Moet er meer gekust worden in de supermarkt? Of vind je dat iedereen dat maar lekker in zijn eigen huis moet doen?

Gezin & relatie experte
Manon

Lees alle blogs van Manon

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina