Pit & peper

Pit & peper

Wat ligt er tegenwoordig op jouw nachtkastje? Een roman, een stapel damesbladen, neusdruppels en zakdoeken of... een erotische bestseller? Zin in meer-experte Manon gaat dit jaar met Valentijn niet tafelen of cadeautjes uitwisselen, maar duikt met haar lief in een erotisch boek.


Nog geen idee hoe jij je partner met Valentijn gaat verrassen? Nog geen cadeautje gekocht of een romantisch restaurant gereserveerd? Geen paniek, misschien is het dit jaar verstandig dat je gewoon thuisblijft en lekker in de boeken duikt. Saai? Niet als het aan de nieuwe generatie erotische bestsellers ligt. Na Vijftig tinten grijs van schrijfster E.L. James waar er wereldwijd al 30 miljoen exemplaren van zijn verkocht, is de weg naar erotiek in aanvaardbare boekvorm een ware hype. Dit jaar verschijnt er vergelijkbaar opwindend leesvoer van schrijfsters Sylvia Day en Lucinda Carrington. En het leuke is dat je dit soort boeken gewoon op je nachtkastje kan laten liggen.

Ik was bijzonder nieuwsgierig naar dit nieuwe fenomeen en dus interviewde ik voor een krant seksuologe Kaat Bollen, de schrijfster van onder andere Het Borstenboek. ‘Echt hoogstaande literatuur is het niet, eerder erotische fastfood’, vertelde Kaat me. ‘Het blijft allemaal een beetje aan de oppervlakte. Toch hebben die boeken vaak een positief effect op je seksleven. We hebben het zo druk met kids, werk en huishouden, dat er bijna geen tijd meer overblijft voor liefde en erotiek. Zo’n boek kan een eerste stap zijn om opnieuw meer aandacht voor elkaar te krijgen.’

Zelf heb ik nog geen tijd gehad om een eroboek in huis te halen (inderdaad: kids, werk en huishouden...), maar mijn vriendinnen die de bestseller hebben gelezen, zijn redelijk tot erg enthousiast. De meest gehoorde opmerkingen variëren van ‘Het lijkt wel een sexy stationsromannetje!’ en ‘Heerlijk ontspannend’ tot ‘Dit boek heeft mijn man en mij op ideeën gebracht...’ Maar er is ook kritiek. Karakters worden niet genoeg uitgediept en sommige dames vonden het verhaal vergezocht. Al kon dat de pret niet drukken: vooral de kennismaking met allerhande sm-speeltjes zoals zweepjes en handboeien, gaf genoeg stof tot hilarische gesprekken.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Dat belooft met alle erotische schrijfsels die dit jaar nog uitkomen. De seksuologe ziet het alvast helemaal zitten. Kaat Bollen: ‘Zolang je maar niet verwacht dat je seksleven op dat van de hoofdrolspelers in zo’n boek moet lijken. Voor de rest kan ik ze alleen maar aanbevelen en dan vooral de kortverhalen. Hiermee ontdek je snel wat jou in vuur en vlam doet staan en ze inspireren ongetwijfeld om te gaan experimenteren. Zo krijgt erotiek weer de plaats in je leven die het verdient.’

Misschien dus toch maar dat boek voor jouw Valentijn? Is je lief niet zo’n lezer, dan kan een speeltje à la Vijftig Tinten de boel vast en zeker wat meer pit en peper geven. Have fun!

Manon

Gezin & relatie experte
Manon

Lees alle blogs van Manon

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer