Relatieproblemen oplossen? In vier stappen van boos naar blij!

Relatieproblemen oplossen? In vier stappen van boos naar blij!

Allemaal kunnen we wat relatietherapie gebruiken. Want de liefde kan dan nog zo groot zijn, geen enkele relatie ontsnapt aan grote of kleine probleempjes die af en toe opduiken. Op zich zijn relatieproblemen helemaal niet zo erg, kwestie is vooral ze op te lossen en er samen sterker uit te komen. En daarvoor heb je geen relatietherapeut nodig. Wie slim reageert, raakt al een heel eind ver.


Ieder huisje heeft zijn kruisje. In elke relatie zijn er al eens mindere dagen. Of problemen die blijven knagen. Laat je daar niet door meeslepen. Met doe-het-zelf relatietherapie geef je ergernissen geen kans en laat je de liefde weer opflakkeren als weleer.

Relatietherapie TIP 1: Je bént je probleem niet

Wanneer er relatieproblemen opduiken, identificeren we ons soms met het probleem. Ook onze partner doet dat met als gevolg dat een oplossing haast vraagt om een complete make-over van je persoonlijkheid. Het is niet omdat je moe wordt van rommel te zien liggen, je ook een controlefreak bent. Net zomin ben je een onverantwoorde vagebond wanneer je last hebt met spullen op te ruimen. Koppel problemen los van iemands identiteit. Ze maken wel deel uit van je gedrag en er zit natuurlijk een gevoel onder.

Relatieproblemen

Relatietherapie TIP 2: Wees duidelijk in je communicatie

Wanneer je partner voortdurend rommel laat slingeren en jij daar problemen mee hebt, los je die niet op door te zuchten, je van hem af te keren en onderhuids steeds bozer te worden. Hij begrijpt niet waarom je zo humeurig wordt en jij snapt niet dat hij niet door heeft dat hij moet opruimen. Communiceer duidelijk met ik-boodschappen: “Ik heb rust nodig en dat krijg ik niet als de woonkamer altijd vol rommel ligt. Zou je af en toe samen met mij willen opruimen?" Op die manier communiceer je over het probleem, je praat vanuit je zelf en geeft aan wat je nodig hebt zonder verwijten.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Relatietherapie TIP 3: Meet in the middle

In een relatie is het belangrijk dat beide partners zich engageren en verantwoordelijkheid opnemen. Dat vraag altijd offers. Hij gaat leren opruimen en zal wekelijks enkele uren van zijn tijd daarvoor opofferen, jij leert leven met een minimum aan rondslingerende kranten, pull-overs, schoenen, enzovoort. Je lost je relatieprobleem maar op als je begrijpt dat de relatie een ‘derde’ is die toegevingen van allebei vraagt.

Relatieproblemen

Relatietherapie TIP 4: Grote ‘ja’ , kleine ‘nee’

Relatieproblemen kun je oplossen wanneer de basis van de relatie goed zit. Binnen een groot engagement naar elkaar en naar de relatie toe, een grote ‘ja’ dus, is een kleine ‘nee’ altijd mogelijk. Er kan over gepraat worden, er kan heel eerlijk met elkaar omgegaan worden, zonder dat het fundament in gevaar komt. Een duidelijk engagement is dus van belang bij het samen zoeken naar oplossingen. Raken jullie er zelf niet uit. Wacht dan niet te lang om professionele hulp te zoeken bij een relatietherapeut. relatietherapie is geen schande. Het is misschien de start van een mooi nieuw begin.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie