Van Damme is 'n softie

Van Damme is 'n softie

ZIN IN MEER-experte Manon kruipt wat dichter bij het televisiescherm. Euh, zijn dat dé Muscles? Je weet wel, die van Brussels? Aan z'n six pack te zien wel, maar waar zijn bloed, zweet en tranen? En wat met dat frisgewassen marcelleke? Mister Tough Guy is zo... aaibaar?


Ik moest eerlijk gezegd twee keer kijken toen ik voor het eerst de reclamespot van Dash met een vleugje Lenor zag. Was dat echt Jean-Claude daar in die fitnesszaal? Onze Belgische filmheld met wereldfaam? Of hadden ze een body double ingehuurd? Nee, het was ‘m! Een paar flinke uithalen met zijn vuisten, een legendarische trap met zijn rechtervoet tot ver boven zijn eigen hoofd... Geen twijfel mogelijk.

Waarschijnlijk was ik een beetje afgeleid door zijn rimpels. Toch wel bizar hoe dat werkt. Dat je in je hoofd het idee hebt dat jij, maar ook vrienden en bekenden of acteurs in dit geval amper ouder worden. Totdat je hen een tijdje later terugziet. “Nee echt, je bent niets veranderd!”, zeggen we dan. Net zoals Vanessa - het gespeelde ex-lief van onze filmheld - dat doet in de commercial. De lachrimpeltjes en de wat dunnere haardos neemt ze er graag bij.

Eigenlijk heb ik niet zo’n moeite met dat ouder worden. Behalve als het over mezelf gaat. Dan zie ik onherroepelijk dat ik de tand des tijds niet rimpelloos doorsta. Maar dat is dan weer het eerlijke van ouder worden: niemand ontkomt eraan. En het heeft zijn voordelen. Je wordt wijzer en rustiger, je windt je minder snel op over futiliteiten... Vooral mannen hebben baat bij het op leeftijd komen. Of toch de partners van oudere mannen. Oudere mannen zijn wijzer. Ze hebben meer meegemaakt dan hun jonge tegenpolen. Ze hebben meer kennis en kunnen beter relativeren. Verder vertonen ze, als het goed is, minder haantjesgedrag, zijn ze meer ervaren (ook tussen de lakens!), hebben ze minder bindingsangst en hebben ze (hopelijk) lering getrokken uit vorige relaties. Met andere woorden: ze worden wat zachtaardiger.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Zou dat ook voor the Muscles from Brussels gelden? Zijn humor heeft hij in ieder geval nog. Want terwijl Vanessa zich in de commercial bijna kwijlend tegen zijn six pack aandrukt (die uiteraard mooi verpakt zit in een spierwit, met Dash gewassen marcelleke), ruikt hij niet meer naar opwindend vers zweet en mannelijke feromonen, maar naar fris wasgoed. Bovendien blijken haar avances tevergeefs. Jean-Claude is voor dertig commercialseconden plots gay geworden en laat zijn was voortaan door zijn meesportend vriendje doen. Vanessa laat het niet aan haar hart komen en stort zich opnieuw op haar held. Want, om het met Vanessa’s woorden te zeggen: “Een beetje zachtheid kan geen kwaad...”

Volgens mij is Jean-Claude in het echte leven lang niet zo hard als zijn vechtkunsten doen uitschijnen. Zo is hij bijvoorbeeld dol op zijn vijf honden. En adopteert hij verwaarloosde en gewonde viervoeters uit het buitenland die hij vervolgens naar België laat overkomen om te verzorgen en te plaatsen bij nieuwe baasjes. In de liefde is Jean-Claude bovendien hopeloos romantisch: hij scheidde in 1992 van zijn grote liefde Gladys Portugues om er in 1999 opnieuw mee te trouwen. En hij is er nog steeds dolgelukkig mee. Dát is pas zachtheid.

Manon

Gezin & relatie experte
Manon

Lees alle blogs van Manon

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie