Waar kruip jij in bed?

Waar kruip jij in bed?

ZIN IN MEER-experte Manon duikt tussen de vrouwen en aanhoort hun verzuchtingen: ze blijken liever onder de dekens dan op hun partner te kruipen. De reden? Ze zijn té moe of... hun trilbillen en blubberbuiken duwen hun libido de dieperik in.


“Maar jij hebt toch niets te klagen", hoor ik wel eens van kennissen als het over bijkomen en afvallen gaat. Op zich niet. Ik heb geen onder- of overgewicht en heb redelijk gemiddelde maten (vooruit dan, maar hou het stil: 38 voor topjes en shirts, 40/42 voor broeken). Mijn vriend hoor ik ook niet klagen. Integendeel. Hij vindt me nog steeds fantastisch. Al is zijn mening natuurlijk behoorlijk gekleurd en zie ik genoeg punten ter verbetering. Vooral nu ik de kaap van de veertig voorbij ben. Op de bekende BBB-locaties zit extra Manon. En Manon was er al genoeg.

Maar met maten alleen kom je er niet. Te veel kilo’s zitten niet alleen aan je lijf, ze zitten ook in je hoofd. En daar kunnen zich bijzonder vervelende taferelen afspelen. Vooral in de slaapkamer, zo blijkt uit het Britse onderzoek ‘Sex in the Nation’. Naast vermoeidheid scoren ook extra kilo’s hoog als argument om geen zin te hebben in seks: overtollig gewicht en niet de klassieke hoofdpijn is voor meer dan de helft van de vrouwen het excuus om niet te vrijen. 13 procent van de 4.000 ondervraagde vrouwen doet het alleen met het licht uit. 10 procent kiest bewust voor standaardstandjes om trilbillen en blubberbuiken te verbergen. 6 procent voelt zich zelfs verplicht om seks te hebben, terwijl 19 procent meer zin zegt te hebben als er meer tijd voor elkaar zou zijn.

Waarom? “Omdat vrouwen een onrealistisch beeld hebben van hoe een vrouwenlichaam eruit moet zien", concludeert onderzoekster dr. Catherine Hood, docent aan de universiteit van Oxford. Dat is op zich niet nieuw, maar de gevolgen ervan op hun seksleven wel: het zorgt voor onzekere vrouwen die liever onder de dekens dan op hun partner kruipen. Dr. Hood ziet de oplossing vooral in een sexy topje of slipje. “Zo ben je minder naakt en voel je je aantrekkelijker." Ook meer tijd nemen voor elkaar kan volgens haar het libido de hoogte in jagen.

Zelf denk ik dat vooral positieve bevestiging van je lief wonderen kan doen. Heel directe loftuitingen als ‘Schatje, wat heb je heerlijke billen’ en ‘Je windt me zo op’ tot meer verfijnde complimenten gaande van ‘Wat voelt je huid wáánzinnig zacht’ tot ‘Mmh, ik ben helemaal gek op je’ werken volgens mij als heuse afrodisiaca. En daar houdt de positieve invloed van je lief niet op. Want als je van hem meteen je persoonlijke diet coach maakt, heeft je dieet ook nog eens meer kans van slagen en wordt het dus tegelijkertijd weer wat wilder in de slaapkamer. Uit Nederlands onderzoek van www.valtaf.nl blijkt immers dat 82 procent van de vrouwen beter slagen in hun afvalpogingen als vooral hun partner – en dus niet zozeer diëtiste, vriendinnen of familie - hen daarbij steunt en voor hen klaarstaat.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Wel weer gek om te lezen is dat diezelfde vrouwen vinden dat echte schoonheid vanbinnen zit. Want 4 op de 5 wil liever een hele leuke vent met 20 kilo te veel, dan een slanke man die wel aardig is. Om er vervolgens meteen aan toe te voegen dat ze bang zijn om verlaten te worden door hun partner, omdat ze zelf te zwaar zijn. Ik heb sterk mijn twijfels bij deze laatste tactiek. De onzekerheid in je hoofd over je lijf los je er niet mee op. Bovendien: als wij voor toffe mannen met extra gewicht gaan, zou dat voor mannen dan ook niet gelden: liever wat kilo’s te veel en een fantastische vrouw dan een mager scharminkel met een ontevreden smoel?

Ik durf wedden dat die combinatie verrassend vuurwerk oplevert in bed.

Manon

Gezin & relatie experte
Manon

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie