Zo overwin je een relatiecrisis

Zo overwin je een relatiecrisis

Misschien loopt je relatie niet zoals je had gehoopt en twijfel je of je zo verder wilt. Gooi de handdoek niet te snel in de ring. Met moed en geduld langs weerszijden kunnen jullie de relatiecrisis te boven komen.


Ruzie versus relatiecrisis

In een relatie is het normaal dat je soms ruzie maakt. Ruzie kan een manier zijn om te communiceren over meningsverschillen en om naar compromissen te zoeken. Wanneer jullie frequent ruzie hebben en de stress zich opstapelt is de relatie echter uit balans en moet er een alarmbelletje gaan rinkelen.

Durf de confrontatie aangaan

Je hoofd in het zand stoppen is misschien verleidelijk. Maar uiteindelijk betekent het slechts uitstel van executie. Jullie zullen deze relatiecrisis samen moeten aanpakken. En dat lukt alleen als je de problemen kunt benoemen. Praat met elkaar over je gedachten en gevoelens maar vermijd kritiek. Maak duidelijke afspraken om de sfeer te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld overeenkomen om elkaar niet te beledigen en om ruzies niet uit de hand laten lopen. Dreigt een gesprek in een ruzie uit te monden, spreek dan af om er de dag nadien opnieuw over te praten. Op die manier kan je je emoties laten bekoelen.

Doe samen iets leuks

Plan momenten om samen iets te doen wat jullie beiden leuk vinden. In dit stadium van je relatie is een romantisch etentje misschien teveel van het goede. Je kunt ook kiezen voor een activiteit waarbij je niet kunt kibbelen, zoals een fietstocht of een avondje naar de bioscoop.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Gebruik je verstand én je gevoel

Koester geen onrealistische verwachtingen van je partner. Niemand is perfect en relaties zijn niet altijd rozengeur en maneschijn. Denk ook eens na over wat je samen hebt opgebouwd en zoek naar manieren om dat te blijven vasthouden. Anderzijds mag je je gevoelens niet uit het oog verliezen. Als je diep in je hart weet dat je relatie geen toekomst heeft, zit er niets anders op dan er een punt achter te zetten.

Zoek tijdig hulp

Kom je samen niet uit de relatiecrisis maar willen jullie toch allebei voor je relatie blijven vechten, dan kan relatietherapie uitkomst bieden. Een professionele hulpverlener stelt gerichte vragen zodat knelpunten sneller aan het licht komen en jullie meer begrip leren opbrengen voor elkaars standpunten.

Aanverwante artikelen:
Gooi die ergernis uit je relatie
Relatieproblemen oplossen? In vier stappen van boos naar blij
Lang en gelukkig en boordevol liefde
Hoe verschillend staan mannen en vrouwen in een relatie?
Boos zijn brengt je ergens!
Wat vertellen je ergernissen je over jezelf?
Woede geeft je vleugels

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie