Hoe vier je een huwelijksverjaardag?


Gezin
17/05/2021
Maak van je huwelijksverjaardag een kans om het gezellig samen te vieren!

Altijd een goede reden om je huwelijksverjaardag te vieren!

Was de dag van jouw bruiloft de mooiste dag van je leven en is alles naar wens gegaan? In dat geval is het vieren van je huwelijksverjaardag een prettige herinnering aan deze dag, ongeacht of je het liever onderling met z’n tweetjes viert of samen met familie en vrienden. Als de bruiloft niet helemaal verlopen is zoals voorzien, of als je totaal onder de stress zat, dan is het vieren van je huwelijksverjaardag een ideale kans om de vlam aan te wakkeren of gewoon samen een romantisch moment te beleven. Mis geen enkele tip voor een liefdevolle relatie en geen enkele korting door een account op Zin in Meer aan te maken!

Welke bruiloft ook alweer?

Het is traditie om aan elke huwelijksverjaardag een materie te koppelen. Dit zijn enkele voorbeelden van de oplopende waarde die men hecht aan huwelijken die standhouden:

  • 1 jaar huwelijk – katoenen bruiloft
  • 5 jaar huwelijk – houten bruiloft
  • 10 jaar huwelijk – tinnen bruiloft
  • 15 jaar huwelijk – kristallen bruiloft
  • 20 jaar huwelijk – porseleinen bruiloft
  • 25 jaar huwelijk – zilveren bruiloft
  • 30 jaar huwelijk – parelhuwelijk
  • 40 jaar huwelijk – smaragd
  • 50 jaar huwelijk – gouden bruiloft

Vernieuwing van je huwelijksbeloften

Waarom niet voor elke mijlpaal - 10, 20 of 30 jaar huwelijk - je huwelijksbeloften vernieuwen, met je familie en vrienden als getuigen? Dat is een mooie blijk van liefde en een manier om allemaal samen deze belangrijke dag opnieuw te beleven. Een dergelijke ceremonie kan in de kerk gevierd worden, maar je kunt ook een niet-religieuze ceremonie improviseren die qua organisatie meer vrijheid biedt.

Je huwelijksverjaardag … waar jullie elkaar hebben ontmoet

Wil je dit jaar geen groot feest organiseren? Dan zou je je echtgenoot of echtgenote kunnen verrassen door hem of haar mee te nemen naar de plek van jullie eerste ontmoeting! Zo vier je niet alleen jullie huwelijksverjaardag, maar ook jullie liefde die sinds jullie eerste ontmoeting gegroeid is. Gezellig met z’n tweetjes!

Je huwelijksverjaardag … in een restaurant

Je huwelijksverjaardag met je wederhelft of met enkele vrienden en familieleden in een gastronomisch restaurant vieren is altijd een goed idee! Kies een zaak die bij jullie past, denk eraan op tijd te reserveren en geniet van een lekker etentje in goed gezelschap.

Je huwelijksverjaardag … in een romantisch weekend

Is het moeilijk om in de dagelijkse sleur tijd uit te trekken voor een gezellig moment samen? Profiteer dan van je huwelijksverjaardag om het groots aan te pakken en organiseer een romantisch weekend! Vergelijk de aanbiedingen van reisbureaus. Sommige reisagenten hebben voorkeurstarieven voor koppels die hun huwelijksverjaardag vieren!

Begin er op tijd aan!

Welke optie je ook kiest, het is altijd ideaal om je huwelijksverjaardag op voorhand te plannen. Zo heb je genoeg tijd voor de organisatie, om te reserveren als dat nodig is en eventueel gasten uit te nodigen. Bespaar jezelf de stress die dit soort gelegenheden kan veroorzaken.

Vergeet vooral niet je partner een cadeautje aan te bieden!

Zorg op de bewuste dag ook voor een verzorgde look met een geslaagd kapsel, dat je met de Head & Shoulders Glad & Zijdezacht Shampoo makkelijk voor elkaar krijgt!

En jij, hoe vier jij je huwelijksverjaardagen?