Senioren: hoe reis je alleen?

Senioren: hoe reis je alleen?

0
De senioren van nu maken graag verre reizen en genieten op die manier van hun pensioen. Hoe ga je als 60-plusser alleen op reis?

Je pensionering is een kans om dromen waar te maken en te wereld af te reizen. Ben jij een vrijgezel van in de zestig? Geen enkel probleem! Vandaag kun je als single senior op allerlei manieren reizen. Volg de tips van Zin in Meer voor een onvergetelijke reis.

Ga voor avontuur!

Ben je avontuurlijk aangelegd en schrikt het je niet af om alleen te reizen? Er geregeld op uittrekken na je pensionering is een uitstekend idee! De eerste stap in het organiseren van een reis voor één persoon is het goed uitkiezen van de bestemming. Je gezondheidstoestand is het eerste waar je rekening mee houdt: met pijn aan je knie ga je niet de Mont Blanc beklimmen. Als je naar het buitenland vertrekt, win dan eerst informatie in over het klimaat, eventuele risico’s qua gezondheid en hygiëne en het niveau van verzorging dat je ter plaatse kunt krijgen. Denk er trouwens aan om voor je vertrek een reisverzekering af te sluiten. Let ook op het beschikbare budget. Sommige bestemmingen, zoals Londen, zijn erg duur. Andere zijn dan weer goed betaalbaar. Als je alleen op reis gaat als 60-plusser is veiligheid een criterium waar je niet op wilt inbinden. Win hierover voor je vertrek de nodige inlichtingen in. Maar als je regelmatig een sport beoefent, zoals snelwandelen bijvoorbeeld, dan ben je ongetwijfeld van geen kleintje vervaard!

Kies voor een georganiseerde reis

Als je zelf je reis organiseert, moet je zelf je reisroute uitstippelen, de prijzen van vluchten vergelijken, hotels boeken enzovoort. Eenmaal ter plaatse aangekomen, moet je ook zelfredzaam zijn. Zelf in het Engels een excursie organiseren zou weleens moeilijker kunnen zijn dan je denkt.

Geef daarom de voorkeur aan een georganiseerde reis, want reisagenten hebben formules die bedacht zijn voor alleenreizende ouderen. Circuits in kleine groepjes, afwisseling tussen wandelingen en ontspanning, wandeltochten vanuit hutten voor meer vrijheid: er bestaat ongetwijfeld een formule die bij jou past. Het reisbureau regelt alles. Jij, van jouw kant, hoeft alleen maar je koffer te pakken en vol vertrouwen te genieten van je vakantie. Het voordeel van een georganiseerde reis is dat je in groep kunt reizen en ervan uit kunt gaan dat je interessante mensen zult ontmoeten. Verrijkend, toch?

Verblijf in een vakantiecentrum in coronatijden

Ben je niet graag alleen? Als er een plek is waar je aan allerlei activiteiten kunt deelnemen terwijl je geweldige mensen ontmoet, dan is het natuurlijk een vakantiecentrum. Je kunt er enkele dagen tot enkele weken verblijven, kiezen uit een groot aanbod aan resorts en de verblijven worden op maat aangeboden. Door COVID-19 zijn sommige activiteiten misschien niet beschikbaar, daarom is het goed om je van tevoren te informeren. Aan zee of in de bergen: kies de resort die je het meest aantrekt en geniet van een zorgeloze vakantie, terwijl je natuurlijk scrupuleus de basisregels tegen corona respecteert.

Welke bestemming en formule je ook kiest, vergeet niet dat je met pensioen bent. Maak je programma niet te zwaar, je hebt tijd genoeg!

En jij, wat zijn jouw tips voor de organisatie van een reis voor een oudere vrijgezel?

Mis geen enkele tip en bespaar door te registreren bij Zin in Meer.

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies