Wereldwijde tradities voor valentijn


Gezin
10/02/2023
Op zoek naar een leuke en unieke verrassing voor je wederhelft op Valentijn? Lees snel verder en laat je inspireren door deze leuke ideeën!

Rozen en bonbons? Nee hoor, deze 9 tradities zullen onze Valentijnsdag onvergetelijk maken. We gaan dus lekker achterover zitten en genieten van deze inspirerende ideeën uit de hele wereld!

Valentijnsdag komt uit het Westen, maar vele landen gaande van China tot Chili hebben elk hun eigen manier ontwikkeld om deze bijzondere dag te vieren. Hier zijn enkele globale rituelen om aan iemand te zeggen dat je van hem of haar houdt.

  1. Duitsland: een populair geschenk bij onze Oosterburen is een klein cupido-achtig varkentje. Deze staat symbool voor lust en geluk. Ook grote koekjes waar boodschappen zoals “kus me” opstaan ontbreken niet.
  2. Italië: Italianen zoeken hun inspiratie voor Valentijn in het boek (en de film) “I want you”. Hangslotjes bevestigen aan bruggen, hekken of lantaarnpalen en nadien de sleutel weggooien is een manier om hun liefde te tonen.
  3. Denemarken: Deense heren zullen vaak kiezen voor een liefdeskaart met een vleugje humor. Ze ondertekenen dan de kaart met punten, één voor elke letter van de naam van de afzender, die anoniem blijft. Kan de vrouw de naam raden, ontvangt ze een paasei.
  4. Colombia, Costa Rica en Mexico : in plaats van anonieme geschenkjes te geven zoals in andere landen, worden “daden van waardering” uitgewisseld.
  5. Argentinië: Tijdens de Sweetness week wordt de liefde zeven dagen lang gevierd. Mensen ruilen dan snoep voor een kus in.
  6. Japan: Japanners krijgen van hun vrouwelijke collega's op 14 februari chocolade. Een maand later is het White Day, en kunnen mannen als blijk van waardering op 14 maart de vrouwen met witte chocolade belonen.
  7. Korea: Elke 14de dag van de maand is goed voor de Koreanen om de liefde te vieren. De Kusdag in juni, Knuffeldag in december, Valentijn in november of White Day in maart zijn hier allemaal voorbeelden van.
  8. Maleisië: Alleenstaande vrouwen schrijven in Maleisië hun telefoonnummer op een sinaasappel en gooien het nadien in de rivier. Zo kunnen fruitleveranciers het verzamelen en doorverkopen.
  9. Zuid-Afrika: Vrouwen dragen in dit land de naam van hun geheime liefde op hun shirt. Dit staat bekend als een oude Romeinse traditie onder soldaten

Al deze tips zijn leuk, en zijn leuker als onze partner er leuk uitziet op Valentijnsdag. Een leuke outfit past altijd bij een leuk kapsel met gezond haar, dus zorgen we alvast dat we er goed uitzien voor die speciale dag!