De hormonen achtbaan

De hormonen achtbaan

Tranen en woedeaanvallen van jouw puberdochter lijken misschien kinderachtig, maar zijn een teken dat jouw dochter op zoek is naar onafhankelijkheid. Zin in meer loodst je door deze lastige periode.


Hormonen achtbaan

Tijdens de puberteit gieren de hormonen door het lichaam van jouw dochter. Al deze hormonale ontwikkelingen in haar lichaam zorgen ervoor dat het humeur van jouw dochter de ene minuut goed is en dat ze een seconde later niet te genieten is! Zo kan ze, zonder duidelijk aanwijsbare reden, in huilen uitbarsten en het gevoel hebben dat haar emoties haar overnemen. Heb geduld tijdens deze periodes en wacht tot de storm gaat liggen. Als ze weer gekalmeerd is, vindt ze het fijn om te horen dat ze niet de enige is die zich zo voelt. Ze is niet gek geworden, het komt door de hormonen. Het wispelturige gedrag zal minder worden als het hormonenfeestje in haar lijf tot rust komt.

Wat is normaal?

Tijdens de pubertijd maken veel meisjes zich zorgen. Ze zijn bang dat ze ‘raar’ of ‘anders’ zijn. Vooral als ze de eerste of laatste (in de klas) is die een bh draagt of ongesteld wordt. De meeste meisjes komen tussen de 10 en 14 jaar in de puberteit, maar iedereen is anders. Stel jouw dochter gerust. Of ze nu een vroeg- of een laatbloeier is, ze is helemaal ‘normaal’. Haar menstruele periode kan in het begin onregelmatig zijn. Als haar cyclus regelmatiger wordt, zal ook de emotionele achtbaan weer wat rustiger worden. En daar worden ouders ook blij van, hoera!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. V...

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow
Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!