De hormonen achtbaan

De hormonen achtbaan

Tranen en woedeaanvallen van jouw puberdochter lijken misschien kinderachtig, maar zijn een teken dat jouw dochter op zoek is naar onafhankelijkheid. Zin in meer loodst je door deze lastige periode.


Hormonen achtbaan

Tijdens de puberteit gieren de hormonen door het lichaam van jouw dochter. Al deze hormonale ontwikkelingen in haar lichaam zorgen ervoor dat het humeur van jouw dochter de ene minuut goed is en dat ze een seconde later niet te genieten is! Zo kan ze, zonder duidelijk aanwijsbare reden, in huilen uitbarsten en het gevoel hebben dat haar emoties haar overnemen. Heb geduld tijdens deze periodes en wacht tot de storm gaat liggen. Als ze weer gekalmeerd is, vindt ze het fijn om te horen dat ze niet de enige is die zich zo voelt. Ze is niet gek geworden, het komt door de hormonen. Het wispelturige gedrag zal minder worden als het hormonenfeestje in haar lijf tot rust komt.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Wat is normaal?

Tijdens de pubertijd maken veel meisjes zich zorgen. Ze zijn bang dat ze ‘raar’ of ‘anders’ zijn. Vooral als ze de eerste of laatste (in de klas) is die een bh draagt of ongesteld wordt. De meeste meisjes komen tussen de 10 en 14 jaar in de puberteit, maar iedereen is anders. Stel jouw dochter gerust. Of ze nu een vroeg- of een laatbloeier is, ze is helemaal ‘normaal’. Haar menstruele periode kan in het begin onregelmatig zijn. Als haar cyclus regelmatiger wordt, zal ook de emotionele achtbaan weer wat rustiger worden. En daar worden ouders ook blij van, hoera!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer