Een tien voor lichaamsverzorging

Een tien voor lichaamsverzorging

Een dochter van tien of elf in huis rondlopen? Dan heb je vast al gemerkt dat ze stilaan in de puberteit komt. Naast de lichaamsveranderingen als borstgroei en schaamhaartjes zijn er ook een aantal minder leuke nevenverschijnselen, zoals meer zweten, vettig haar, de eerste puistjes. Gelukkig helpt een goede lichaamshygiëne.


Zweetgeurtje?
Begint je dochter wat meer te zweten, bijvoorbeeld tijdens het sporten of als ze nerveus is, en heeft ze er last van, raad haar dan aan om 's ochtends ook een deodorant te gebruiken, naast het tanden poetsen en haren kammen. Vraag of ze al gemerkt heeft dat ze meer zweet, vertel haar dat dit normaal is als je ouder wordt, en dat een deodorant kan helpen om de geur wat te maskeren. Kies samen met haar een geurtje dat ze fijn vindt, eventueel in de natuurwinkel, en adviseer haar wat vaker te douchen, om de andere dag bijvoorbeeld.

Vet haar?
Ook vet haar is een bijwerking van de puberteit/hormonen. Het haar iets vaker wassen kan helpen. Elke dag is zeker niet nodig, daar wordt het nog vetter van. Om de andere dag wassen, met een neutrale shampoo, is prima. Je kunt ook vet haar krijgen doordat er restjes shampoo in het haar achterblijven. Check daarom af en toe of je dochter haar haar goed spoelt na het wassen.

Oral-B 3D white
Oral-B 3D White
(172)

Zichtbaar wittere tanden in twee weken*

Ontdek nu!

Eerste puistjes?
Kinderen in de puberteit zijn het meest gevoelig voor acne. Dit komt doordat in deze levensfase, onder invloed van hormonen, de productie van talg en dode huidcellen toeneemt. Rond hun twintigste zijn de klachten meestal verdwenen. De eerste puistjes zie je op voorhoofd, neus en kin, de meest vette plaatsen van je huid. Wat kun je doen? Niet uitknijpen of proberen te verwijderen. Wel de huid zacht reinigen met lauw water, niet te hard wrijven, net genoeg om oppervlakkig vuil en talg te verwijderen die puistjes veroorzaken, en daarna droogdeppen met een schone handdoek. Eventueel vraag je bij de apotheek een product op basis van benzoylperoxide. Het vermindert de vorming van plakken oude huidcellen en heeft eveneens een remmende werking op de bacterie die een rol speelt in het ontstaan van acne.

Een stralend gebit?
Zelfs als je geregeld naar de tandarts gaat kan je kind gaatjes krijgen en een slechte adem. Vanaf een bepaalde leeftijd laten veel ouders hun kind alleen poetsen, maar toch kan het geen kwaad om af en toe even te checken of ze het goed gedaan hebben. De twee meest voorkomende fouten: het randje met het tandvlees vergeten en de tong niet poetsen, waar de bacteriën net de slechte adem veroorzaken. Leer je kind ook de gewoonte aan om zijn mond te spoelen met water na suikerrijk gegeten te hebben.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy