Interview met de regisseuse

Help Always het zelfvertrouwen onder meisjes te vergroten door meisjes aan te moedigen niet te stoppen #ZoalsEenMeisje.


Always heeft de handen ineengeslagen met documentairemaakster Nanette Burstein om die vraag aan de meisjes zelf te stellen. Ze kwam tot verrassende conclusies. Zo voelen 7 van de 10 meisjes zich tegenwoordig niet op hun plek op het sportveld. Dan is het ook niet zo gek dat de helft afhaakt tijdens de puberteit. Juist op het moment dat hun zelfvertrouwen een flinke dip doormaakt en het voldoen aan sociale verwachtingen belangrijker wordt. Die meisjes hebben al het gevoel dat ze moeten ophouden met iets dat ze leuk vinden en dan vallen de vele voordelen van sporten ook nog eens weg. Met name die boost in zelfvertrouwen die je bij uitstek krijgt van sporten. Die ze juist nu zo hard kunnen gebruiken!

“Als iemand die zelf haar hele jeugd gesport heeft en als moeder van een dochtertje van 7 weet ik hoe belangrijk sport is voor meisjes bij het opbouwen van zelfvertrouwen en het opdoen van vaardigheden. En daar hebben ze hun leven lang plezier van.” – Nanette Burstein, regisseuse van Always #ZoalsEenMeisje – Niet te stoppen.

Sport blijkt zelfs cruciaal voor het zelfvertrouwen. Een recente studie heeft aangetoond dat sportende jonge vrouwen tussen de 18 en 24 twee keer zoveel kans hebben op een gezond zelfvertrouwen als hun niet-sportende seksegenoten! Toch doet de samenleving niets tegen de stille aftocht van meisjes uit de sport. Always gaat hierin verandering brengen!

Wij nodigen iedereen uit om samen de regels te herschrijven en meiden aan het sporten te houden. Al meer dan drie decennia bevorderen wij girl power en zelfvertrouwen met voorlichting over de puberteit en de menstruatiecyclus. Sluit je aan bij onze standvastige strijd tegen de dip in zelfvertrouwen bij pubermeiden en moedig meiden wereldwijd aan vooral te blijven sporten #ZoalsEenMeisje.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Always #ZoalsEenMeisje – Meisjes Emoji’s

Always #ZoalsEenMeisje – Meisjes Emoji’s

Always #ZoalsEenMeisje – Meisjes Emoji’s

Ze zien er misschien onschuldig uit, maar emoji's zijn méér dan alleen grappige gezichtjes. Meisjes gebruiken ze om te communiceren per SMS en online. Maar lijken emoji's echt op meisjes? Always vroeg het hen en het blijkt dat zelfs emoji's meisjes tot stereotypen beperken

Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. V...

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
swifferduster

swifferduster

Geschreven door sarah3 een lid van Zin in meer,11 oktober 2015

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!