Kleine meisjes worden groot

Kleine meisjes worden groot

Kleine meisjes worden groot. En dat is niet altijd even makkelijk. Als je dochter groter wordt, borsten krijgt en voor het eerst een vriendje heeft, is het tijd voor een goed gesprek. Het liefst zo open mogelijk.


Hoe overleef je je puberdochter?

Om het ijs te breken, kan je bijvoorbeeld zeggen dat je, toen jij zelf zo oud was, ook met heel wat vragen zat. Vertel je dochter hoe jouw ouders het aanpakten en wat je toen graag had willen horen. Als je je dochter eenvoudige en duidelijke informatie geeft, zal ze daarna minder snel door anderen worden beïnvloed. Bovendien win je op die manier haar vertrouwen voordat de storm van de puberteit losbarst.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Sta klaar en geef eerlijk antwoord

Bij meisjes is de eerste menstruatie een belangrijke mijlpaal. Als je hier al eens over gepraat hebt, zal ze je makkelijker vragen durven stellen. Hoe gebruik ik tampons en maandverband? Hoe gaat dat op het strand? Gaan die krampen voorbij?
Tijdens deze gesprekken bouwen moeders en dochters vaak een hechte band op. En eigenlijk is er maar één gouden regel: begin niet door te draven door te vragen wie haar vriendjes zijn, of ze problemen heeft en wat ze heeft meegemaakt. Pak een gesprek zo praktisch mogelijk aan, bijvoorbeeld: hoe verzorg je acne? Wanneer begin je met een beha? Wat is de beste deodorant? Je dochter voelt dan aan dat ze je om raad kan vragen, zonder dat je constant over haar schouder meekijkt. En dat is de beste basis voor een goede verstandhouding.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie